Încă un oligarh rus a murit în condiții suspecte. Presa rusă vorbește de șamani și ritualuri voodoo jamaicane

Încă un oligarh rus a murit în condiții suspecte. Presa rusă vorbește de șamani și ritualuri voodoo jamaicane

Oligarhul rus Alexander Subbotin, fostul director al companiei ruse de energie Lukoil, a murit în împrejurări misterioase în casa unui şaman din oraşul Mîtişci, în weekend. Cadavrul său a fost descoperit într-o cameră din pivniţă folosită pentru ”ritualurile voodoo jamaicane”, potrivit presei ruse.

Alexander Subbotin, fostul director al companiei ruse de energie Lukoil, este ultimul dintre oligarhii ruşi care au fost găsiţi morţi într-un mod misterios după declanșarea invaziei în Ucraina.

El a fost găsit mort în subsolul casei unui şaman din Mîtişci, un oraş aflat la nord-est de capitala Moscova, duminică, după ce a suferit un aparent atac de cord, potrivit agenţiei de ştiri rusă TASS.

ADVERTISING

Miliardarul ar fi mers la casa şamanului „într-o stare de intoxicaţie severă cauzată de alcool şi droguri cu o zi înaintea” morţii sale, a declarat o sursă pentru TASS. Cadavrul său a fost descoperit într-o cameră din pivniţă folosită pentru ”ritualurile voodoo jamaicane”.

Presa locală a relatat că Subbotin a mers la şaman în căutarea unui remediu pentru mahmureală, care ar fi implicat otravă de broaşte râioase. Cu toate acestea, afirmaţiile nu au fost confirmate de oamenii legii, iar alte detalii cu privire la cauza decesului sunt necunoscute.

ADVERTISING

Autorităţile ruse au demarat o anchetă penală cu privire la moartea lui Subbotin în timp ce încearcă să stabilească cauza acesteia, a mai precizat agenţia de ştiri TASS. Anchetatorii urmează să efectueze, de asemenea, o anchetă pentru a stabili dacă în sângele lui erau prezente urme de droguri la momentul decesului.

Moartea oligarhului rus are loc la doar câteva luni după ce Lukoil a cerut încetarea rapidă a războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Subbotin este ultimul oligarh rus găsit mort de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la sfârşitul lunii februarie. Unii dintre ei au fost vizaţi de sancţiunile occidentale, iar alţii au condamnat războiul din Ucraina.

ADVERTISING

Vicepreşedintele gigantului energetic Novatek, Serghei Protosenya, a fost găsit spânzurat în grădina unei vile închiriate în Spania, pe 22 aprilie. Soţia şi fiica sa au fost găsite în paturile lor, fiind înjunghiate mortal.

Cu o zi mai devreme, pe 21 aprilie, fostul vicepreşedinte al Băncii Gazprombank, Vladislav Avaev, a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova, alături de soţia şi fiica sa. Anchetatorii presupun că le-a împuşcat pe cele două înainte să se sinucidă, deoarece apartamentul era închis din interior.

Directorul general adjunct al Centrului Unificat de Reglementări (UCC) al Gazprom, Alexander Tykalov, a fost găsit fără suflare la o cabană de lângă Sankt Petersburg pe 25 februarie, iar pe 24 martie, Vasily Melnikov, angajat la compania medicală MedStorm, a fost găsit mort alături de soţia şi cei doi fii ai săi în propria locuinţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇