Încă 6 localități din Ilfov intră în carantină din această seară, inclusiv Otopeni

Încă 6 localități din Ilfov intră în carantină din această seară, inclusiv Otopeni

Încă 6 localități din județul Ilfov intră în carantină, începând chiar din această seară.

Este vorba despre Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni. Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență (DSU), a semnat ordinul de carantinare a acestora, scrie Digi24.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Informația a fost confirmată de secretarul de stat pentru G4Media.

Astfel, cele 6 localități intră în carantină sâmbătă, de la ora 22.00. Măsura este valabilă timp de 14 zile.

Pentru Otopeni va fi impusă o procedură specială.

″În Otopeni va fi instituită o procedură de verificare ca să nu se blocheze tranzitul pe DN1. Va fi asigurată verificarea la intrările pe străzile laterale în şi din Otopeni”, a declarat Daniel Zamfir, prefectul judeţului Ilfov, la Ştirile ProTV.

Iată câteva dintre măsurile impuse în carantină:

Este strict interzisă intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se permit, printre altele:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani între anumite ore, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani între alte ore
  • deplasările pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată sau realizată de la distanță
  • deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice
  • deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat
  • deplasarea pentru realizarea de activități agricole
  • deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Amintim că orașul Bragadiru și comuna Chiajna din județ au intrat în carantină încă de vineri seara.

Iată ce măsuri au fost impuse în Bragadiru, dar și ce reguli trebuie respectate în Chiajna

Joi seara, au intrat în carantină comunele Clinceni și Berceni. Din comuna Clinceni au intrat în carantină și localitățile Olteni și Ordoreanu, pe lângă Clinceni.

Iată ce măsuri s-au impus de joi seară în Clinceni și Berceni

Rata de infectare în județul Ilfov a ajuns, sâmbătă, la 8,17 cazuri la mia de locuitori!

Iată aici ultimele date transmise de autorități despre pandemia de COVID-19 în România.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!