Carantină lângă Bucureşti: Comunele Clinceni și Berceni se închid de joi seara

Carantină lângă Bucureşti: Comunele Clinceni și Berceni se închid de joi seara

Prefectura Ilfov a anunțat, joi la amiază, că localitățile Clinceni și Berceni intră în carantină, începând de la ora 22:00, din cauza ratei mare de infectare cu COVID-19.

În ceea ce privește comuna Clinceni, vor intra în carantină satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, pentru o perioadă de 14 zile.

Tot pentru 14 zile se va afla în carantina și comuna Berceni.

Iată câteva dintre măsurile impuse:

Este strict interzisă intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

ADVERTISING

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se permit, printre altele:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00-14:00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani în intervalele orare 06:00-10:00, respectiv 14:00-20:00
  • deplasările pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată sau realizată de la distanță
  • deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice
  • deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat
  • deplasarea pentru realizarea de activități agricole
  • deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.
ADVERTISING

Rata de infectare în Clinceni

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată la data de 18.11.2020 pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori.

Mai exact, din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.

Rata de infectare în Berceni

În Berceni, rata de incidență cumulată calculată la data de 18.11.2020 pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11/1.000 locuitori.

Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

ADVERTISING

Miercuri, au fost raportate 10.269 de cazuri noi de coronavirus la nivel național, după procesarea a 37.906 teste.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇