Imaginile dezastrului lăsat de ape în țară: Sute de oameni sunt evacuați și mai multe drumuri sunt blocate

Imaginile dezastrului lăsat de ape în țară: Sute de oameni sunt evacuați și mai multe drumuri sunt blocate

În ultimele ore pompierii au intervenit, din nou, pentru scoaterea apei din sute de curți inundate și numai.

Au fost probleme în 14 localități din 9 județe. Pompierii au scos apa din 295 gospodării, 6 curți, 12 beciuri/subsoluri si de la un pod și un podeț. De asemenea, a fost nevoie de o intervenție și pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

Traficul rutier este restricționat pe un drum național (DN 1R/CJ), un drum județean (DJ 182C/MM) și blocat pe două drumuri județene (DJ 706A și DJ 706B/HD).

ADVERTISING

În plus, traficul feroviar este blocat pe magistrala 317 în județul Arad în localitatea Țărmure din cauza inundării terasamentului, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În Lugoj, ca urmare a debitelor aflate în creștere pe râul Timiș și a riscului crescut de inundație, la Casa de Cultură din oraș este amplasată o bază operativă. Aici sunt dislocate forțe și mijloace pregătite de intervenție în caz de necesitate. Totodată se acționează pentru consolidarea digului în zonele în care sunt create mici breșe, dar care nu creează un risc major.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Racăș, județul Sălaj, circulația rutieră este blocată pe o stradă din cauza ruperii unui pod afectat de viitură. Accesul în zona afectată se poate realiza doar pietonal, fiind afectate aproximativ 30 gospodării.

Din localitățile Oțelu Roșu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlențu Mare, Dezești din Caraș Severin sunt evacuate 28 de persoane. De asemenea, sunt evacuați 56 de oameni din zona Lugoj și Fârdea, din județul Timiș.

În județul Mureș s-a intervenit în Miercurea Nirajului, Suseni, Petelea, Reghin, Nadeș, Țigmandru, Silivașu de Câmpie și Zau de Câmpie. Aici au fost inundate 33 de case, 8 subsoluri, 11 pivnițe și 37 de gospodării 37. De asemenea, s-a construit și un dig din aproximativ 1.500 de saci în vederea protejării a 50 de gospodării, transmite ISU Mureș.

inudatii-ISU-Mures
Foto: ISU Mureș
inundatii-ISU-Caras-Severin
Foto: ISU Caraș Severin
2-8
Foto: ISU Caraș Severin
3-9
Foto: ISU Caraș Severin
4-5
Foto: ISU Caraș Severin
5-4
Foto: ISU Caraș Severin
6-6
Foto: ISU Timiș
7-1
Foto: ISU Arad

Iată ce s-a întamplat în localitatea Parța după ce râul Timiș s-a revărsat

ADVERTISING

Citește și Cod portocaliu de furtuni în aproape toată țara. Cod roșu de inundații în două județe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇