Horia Grigorescu pleacă de la șefia Poştei Române. Cine îl va înlocui

Horia Grigorescu pleacă de la șefia Poştei Române. Cine îl va înlocui

Horia Grigorescu a anunțat că pleacă de la conducerea Poştei Române.

”Astăzi, 11 iunie 2021, vreau să anunţ faptul că are loc tranziţia managementului executiv al Poştei Române, predând astfel ştafeta din poziţia de director general domnului Valentin Ştefan. Îi doresc, pe această cale, să aibă parte de un mandat eficient, plin de realizări, care să ducă la bun sfârşit reformele demarate în Poşta Română, asigurându-l totodată de întregul suport în perioada de tranziţie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Această decizie vine în contextul în care am simţit nevoia unei noi provocări profesionale în zona de business şi juridică, având sentimentul că obiectivele pe care mi le-am propus la acceptarea mandatului de director general au fost îndeplinite în mare măsură”, se arată în mesajul transmis de Horia Grigorescu.

Ce profit a avut Poșta în 2020

El afirmă că, pe lângă faptul că societatea s-a confruntat cu criza generată de pandemia COVID, care a avut ramificaţii complexe, atât de natură economică, de business, cât şi socială, a reuşit în această perioadă plină de provocări să ”stabilizeze economic compania, luând toate măsurile ce s-au impus, indiferent cât de dificile au fost de luat astfel de decizii, încheind anul 2020 cu un profit de aproximativ 33 de miloane lei, luna mai a anului 2021 indicând trend-ul favorabil şi pentru această perioadă, având un profit de aproximativ 14 milioane lei la 5 luni de zile”.

Potrivit lui Grigorescu, compania a achitat toate datoriile curente faţă de statul român, în valoare de aproximativ 120 de milioane lei, beneficiind inclusiv de avantajele fiscale acordate tuturor operatorilor în pandemie.

Poşta a contribuit cu peste 450 de milioane lei la bugetul consolidat al statului român şi a asigurat surse de finanţare atât de necesare implementării marilor proiecte strategice de infrastructură poştală în valoare de 200 de milioane lei.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!