Germania se confruntă cu o pandemie ”masivă” a nevaccinaţilor: Peste 20.000 de cazuri azi şi aproape 200 de morţi

Germania se confruntă cu o pandemie ”masivă” a nevaccinaţilor: Peste 20.000 de cazuri azi şi aproape 200 de morţi

Germania se confruntă cu un nou val de cazuri de Covid-19, o pandemie masivă a nevaccinaţilor, a avertizat miercuri ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, care precizează că încep să lipsească din nou paturi la terapie intensivă.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat peste 20.000 de cazuri în ultimele 24 de ore şi 194 de morţi din cauza Covid-19, relatează AFP.

”Ne confruntăm în prezent cu o pandemie în principal a nevaccinaţilor, iar ea este masivă”, a subliniat într-o conferinţă de presă Jens Spahn.

În Germania, 55,6 milioane de persoane au fost vaccinate complet - reprezentând 66,8% din populaţie, iar opozanţii vaccinării continuă să protesteze cu regularitate.

ADVERTISING

”Al patrulea val al pandemiei se dezvoltă, din nefericire, aşa cum ne temeam, pentru că numărul persoanelor vaccinate este insuficient”, a subliniat, la rândul său, preşedintele RKI, Lothar Wieler.

El şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că regulile privind accesul în locurile publice - restaurante sau săli de spectacol - nu sunt aplicate în mod suficient.

Jens Spahn a îndemnat landurile - competente în probleme sanitare - să înăsprească regulile cu privire la persoane nevaccinate împotriva Covid-19, prin interzicerea accesului lor în anumite locuri publice sau prin solicitarea unor teste PCR costisitoare.

ADVERTISING

Unele landuri, ca Saxonia (est) sau Baden-Württemberg (sud-vest), sunt pe cale să implementeze astfel de măsuri.

”Nu este vorba despre o hărţure” a nevaccinaţilor, ci despre ”evitarea unei saturări a sistemului de sănătate”, a sublinat ministrul.

Cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia Covid-19 în weekend.

A venit momentul, ”din nou, al unei anumite îngrijorări”, a deplâns ea, apărând însă faptul că vaccinarea nu este obligatorie în Germania.

Ea s-a declarat ”foarte întristată” de faptul că ”două până la trei milioane de germani în vârstă de peste 60 de ani nu s-au vaccinat încă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇