În Germania se cere vaccinarea suplimentară a celor care au făcut Johnson & Johnson

Cei mai mulți nemți care s-au infectat, deși erau vaccinați, au făcut Johnson & Johnson. Experţii cer să fie dublat de unul ARNm!
În Germania se cere vaccinarea suplimentară a celor care au făcut Johnson & Johnson

Majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 din Germania şi care totuşi s-au infectat au primit serul Johnson & Johnson (Janssen), au remarcat experţii sanitari din această ţară.

Drept urmare, comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat joi administrarea unei doze de rapel cu un vaccin ARN mesager persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu serul în doză unică Johnson & Johnson, din cauza eficacităţii mai reduse a acestuia din urmă în faţa variantei Delta a coronavirusului, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Experții germani recomandă ca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson să primească la cel puţin patru săptămâni după administrarea acestui ser şi o doză dintr-un vaccin ARNmesager, respectiv Pfizer sau Moderna.

ADVERTISING

STIKO a recomandat de asemenea administrarea unei doze de consolidare persoanelor cu vârste de peste 70 de ani, indiferent de tipul de vaccin primit anterior, notând faptul că eficacitatea vaccinului scade odată cu trecerea timpului.

Anunțul nemților vine la scurt timp după ce și Franța a anunțat că vaccinul Johnson & Johnson a eșuat în multe cazuri.

Printre altele, două spitale franceze au semnalat un număr anormal de ridicat de pacienţi vaccinaţi cu Janssen printre persoanele spitalizate la terapie intensivă, în pofida faptului că erau vaccinate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) recomandase încă de la sfârșitul lui august ca persoanele vaccinate cu Janssen să primească o doză de rapel cu un vaccin mARN (Pfizer sau Moderna) la cel puţin 4 săptămâni după doza iniţială.

În România, până acum, au fost vaccinate 868.314 persoane cu serul produs de Johnson & Johnson, adică mai mult decât toți cei vaccinați cu Moderna și AstraZeneca la un loc. Pe primul loc se află Pfizer, cu peste 3,8 milioane de persoane vaccinate complet.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇