România va trimite 18 bolnavi de Covid în Germania. Primii șase au plecat deja

România va trimite 18 bolnavi de Covid în Germania. Primii șase au plecat deja

Şase pacienţi cu infecţie COVID-19, aflaţi în stare critică, dar stabilă, sunt transferaţi, luni, la spitale din Germania, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane.

"Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord", a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

"Astăzi, 1 noiembrie 2021, un număr de 6 pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 sunt transferaţi în 4 unităţi medicale din oraşele Koblenz, Bochum, Bergisch-Gladbach şi Krefeld din Germania pentru asistenţă medicală.

Este vorba despre 6 pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi sanitare din Bucureşti, care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Inquam Photos / Octav Ganea

Conform sursei citate, pacienţii au fost selectaţi de o echipă formată din medici germani, care se află în România de vineri şi care a analizat situaţia medicală.

Inquam Photos / Octav Ganea

Transferul se face cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane.

"Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare şi sprijin european şi vreau să le mulţumesc colegilor din Germania pentru promptitudine şi implicare”, a declarat Cseke Attila.

Transferul pacienţilor în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇