România va transfera pacienţi cu forme grave de Covid în Germania

România va transfera pacienţi cu forme grave de Covid în Germania

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat duminică hotărârea prin care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu Covid în Germania.

”Se abilitează Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul pentru transferul pacienţilor cu forme grave de Covid în Republica Federală Germania”, se arată în textul hotărârii adoptate.

ADVERTISING

Transportul pacienţilor va fi realizat cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naţionale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane.

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat vineri că a sosit o delegaţie medicală de la Ministerul Apărării din Germania, care va evalua cazurile critice COVID aflate în UPU.

“Astăzi, a sosit din Germania, de la Ministerul Apărării din Germania, de la Armata germană, o delegaţie medicală, care are ca sarcină evaluarea situaţiei şi a cazurilor, mai ales cele critice aflaţi în unităţile de primiri urgenţe, şi aici vom merge pe Bucureşti unde avem peste jumătate dintre pacienţii intubaţi aflaţi în terapie intensivă, adică aflaţi în unităţile de primiri urgenţe din ţară.

ADVERTISING

Au început evaluarea acestor pacienţi şi urmează în cel mai scurt timp să se ia decizia în timpul weekend-ului care va fi abordarea şi dacă o parte din acest pacienţi o să reuşim să îi ducem în Germania, bineînţeles depinde de starea lor şi de mai multe aspecte, de acceptul familiilor”, a transmis vineri Arafat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇