Cod roșu de furtună în Capitală: Străzi și tramvaie blocate, Centrul vechi e o mică Veneție (Foto)

Cod roșu de furtună în Capitală: Străzi și tramvaie blocate, Centrul vechi e o mică Veneție (Foto)

Bucureștenii au primit marți un mesaj prin RoAlert în care erau sfătuiți să se pună la adăpost pentru că meteorologii au emis un cod portocaliu de furtună. Însă la scurt timp meteorologii au reevaluat situația și au emis cod roșu pentru Capitală.

Până la ora 18:00 a fost în vigoare codul portocaliu, cu ploaie torențială, grindină și fi frecvente descărcări electrice. Cu puțin timp înainte să expire, meteorologii au emis cod roșu de furtună, până la 18:30.

„Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, au transmis autoritățile.

ADVERTISING

București, mica Veneție

Ploaia nu a durat mai mult decât a fost anunțat, dar a lăsat în urmă o mică Veneție.

Deja mai multe străzi și bulevarde sunt inundate, în special în centru. În zona BNR, în Centrul Vechi, peisajul chiar amintește de Veneția.

Totodată, cel puțin un copac a căzut și mai multe subsoluri au fost inundate. Mai mult, tramvaiele mai multor linii, între care și 7 și 23, au rămas blocate în zona Parcului Carol, unde șoseaua este inundată.

Apa Nova a transmis tuturor celor care au probleme să le sesizeze la numărul de telefon 021.207.77.77.

ADVERTISING

Toni Greblă și Nicușor Dan spun că totul e sub control

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a spus că a activat Planul Roșu de intervenție.

„Toată lumea e în alertă, gata să intervină dacă situația o impune. Planul roșu se declanșează preventiv, pe o prognoză meteo, care uneori se confirmă, alteori parțial sau deloc.

Oricum, echipele sunt în teren, au intervenit cu pompe de apă, în prezent se circulă ca după o ploaie în București”, a susținut Greblă, la Digi24.

Ulterior, printr-o postare pe Facebook, și primarul general Nicușor Dan a dat asigurări că situaţia este sub control.

ADVERTISING

„Am luat legătura cu reprezentanţii instituţiilor care au în atribuţii eliminarea efectelor produse de furtună şi m-au asigurat că situaţia este sub control. Echipele Apa Nova sunt în teren şi acţionează pentru a pompa apa din zonele în care s-au produs acumulări. De asemenea, Poliţia Locală, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi STB colaborează pentru degajarea traficului şi diminuarea impactului ploii torenţiale", a anunţat edilul, pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇