O tornadă şi furtuni puternice s-au soldat cu morţi şi aproape un milion de case fără curent, în SUA şi Canada (Foto&Video)

O tornadă şi furtuni puternice s-au soldat cu morţi şi aproape un milion de case fără curent, în SUA şi Canada (Foto&Video)

Mai multe furtuni violente şi o tornadă s-au soldat cu victime în Canada şi Statele Unite.

Autorităţile canadiene au anunţat moartea a patru persoane în estul ţării, lovit de furtuni violente care au lăsat fără curent electric aproximativ 900.000 de case din provinciile Ontario şi Quebec, notează AFP.

Poliţia din Ontario a raportat trei morţi şi mai mulţi răniţi, victime ale unei furtuni violente de vară.

Severe storm hits parts of Ontario bringing down trees, damaging homes


O persoană şi-a pierdut viaţa când un copac a căzut în mijlocul zilei pe rulota în care se afla, în comitatul Brant, la sud de Toronto. În aceeaşi regiune, câteva minute mai târziu, o femeie de peste 70 de ani, care mergea pe jos prin furtună, a fost zdrobită şi ea de un copac.

Mai la nord, în capitala federală Ottawa, o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza furtunilor, însă poliţia locală a refuzat să dea mai multe detalii.

A patra persoană, o femeie a cărei barcă s-a răsturnat sub efectul furtunii, s-a înecat în râul care desparte Ottawa de suburbia sa din Quebec, Gatineau, potrivit informaţiilor colectate de Radio-Canada de la poliţia locală.

În plus, aproape 900.000 de case din estul Canadei erau încă fără curent sâmbătă seara: 340.000 în Ontario şi aproape 535.000 în Quebec, conform numărării online de la furnizorii locali de energie, Hydro One şi Hydro-Quebec.

ADVERTISING

Tornadă ucigaşă în Michigan

Mai la sud, în statul american Michigan, cel puţin două persoane au murit şi alte 44 au fost rănite ca urmare a trecerii unei tornade.

Furtuna a traversat oraşul Gaylord cu vânturi având o viteză de aproximativ 225 de kilometri pe oră, au informat, printre altele, CNN şi ABC, citând autorităţi locale.

Tornado rips through northern Michigan l GMA

Efectul a "catastrofal", mai ales că tornadele sunt destul de rare în regiune.

Michigan tornado kills 2

Guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, a declarat stare de urgenţă pentru comitatul Otsego, unde se află Gaylord. "Vom face tot ce este necesar pentru a reconstrui", a dat ea asigurări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇