O furtună tropicală a ucis sute de oameni în Baybay City

O furtună tropicală a ucis sute de oameni în Baybay City

Alunecările de teren şi inundaţiile provocate de furtuna tropicală Megi au cauzat moartea a cel puţin 172 de persoane în Filipine, în timp ce 110 persoane sunt în continuare date dispărute, potrivit ultimului bilanţ oficial publicat duminică de Agenţia Naţională de Gestionare a Dezastrelor.

Cele mai multe decese, 156, au fost înregistrate în provincia Leyte, la circa 600 de kilometri sud-est de Manila, unde alunecările de teren au devastat comunităţi din Baybay City şi oraşul Abuyog.

Cel puţin 104 persoane sunt date dispărute în cele doua zone, a anunţat agenţia.

În alte regiuni afectate, alte 16 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor cauzate de furtuna tropicală Megi, care a lovit Filipine pe 10 aprilie.

Peste 2 milioane de persoane din 30 de provincii au fost afectate de furtună, iar mai mult de 207.500 de locuitori au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi să rămână în centrele de evacuare.

Furtuna a afectat case, culturi, animale şi infrastructură, provocând pagube în valoare de aproximativ 257 de milioane de pesos (5 milioane de dolari americani), potrivit Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor.

Eforturile de căutare a celor dispăruţi continuă în pofida îngrijorărilor legate de siguranţa salvatorilor în zonele cu alunecări de teren, a declarat Mark Timbal, un purtător de cuvânt al agenţiei.

„Până acum, echipele noastre de căutare şi salvare nu şi-au oprit operaţiunile”, a declarat el la postul de radio DZBB din Manila. „Peste 300 de membri ai echipelor de căutare şi salvare a fost desfăşuraţi pentru a ajuta victimele”, a mai spus el.

Arhipelagul filipinez este lovit în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇