Furtună puternică în Germania: 2 morți și peste 30 de răniți (Foto & Video)

Furtună puternică în Germania: 2 morți și peste 30 de răniți (Foto & Video)

Două persoane au murit și 30 au fost rănite, dintre care 20 sunt în stare gravă, după ce o furtună puternică a lovit vineri Germania.

Doi francezi au murit după ce parapanta lor motorizată a fost surprinsă de o rafală puternică de vânt şi s-a prăbuşit pe un câmp din centrul ţării.

Parapantiştii, un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 59 de ani, au decolat de pe un aerodrom din Ballenstedt, la aproximativ 175 de kilometri sud-vest de Berlin. Cei doi au fost sfătuiți să aterizeze din cauza unei prognoze care anunţa o schimbare bruscă a vremii.

ADVERTISING

Dar la scurt timp după avertisment au fost loviţi de o rafală de vânt care a făcut ca parapanta să se prăbuşească pe câmp de la o înălţime de aproximativ 40 de metri, a precizat poliţia.

Totodată, peste treizeci de persoane au fost rănite, dintre care zece grav, în Paderborn, oraş din vestul Germaniei, după ce o tornadă a lovit localitatea, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Poliţiei, relatează AFP.

Tornada a provocat şi pagube materiale importante în acest oraş de dimensiunii medii din Renania de Nord-Westfalia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Furtuna care traversează în prezent Germania a început în urma temperaturilor anormal de ridicate pentru anotimpul primăverii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇