Furtuna Ylenia a oprit circulația trenurilor în jumătate din Germania (Video)

Furtuna Ylenia a oprit circulația trenurilor în jumătate din Germania (Video)

Compania națională germană de căi ferate Deutsche Bahn a anunțat că a oprit circulația trenurilor pe distanțe lungi în șapte din cele 16 landuri ale țării, după ce furtuna Ylenia s-a abătut asupra nordului Germaniei.

Statele federale afectate sunt Saxonia Inferioară, Bremen, Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pomerania de Vest, Brandenburg și Berlin, deși majoritatea celorlalte state sunt de asemenea afectate, a precizat Deutsche Bahn.

Până la prânz, vânturile puternice au făcut o victimă, care a murit după ce un copac s-a prăbușit pe o mașină, pe un drum de țară în apropiere de orașul Bad Bevensen din Saxonia Inferioară, a anunțat poliția locală citată de Reuters.

WATCH | Shocking footage of huge storm waves smashing through a ferry window as Storm Ylenia has brought winds of 95mph to northern Germany. ????

Publicată de Sunshine Radio pe Joi, 17 februarie 2022

Serviciul german de meteorologie a precizat într-un mesaj pe Twitter că a înregistrat o viteză a vântului de 152 de kilometri pe oră (94 mph) pe cel mai înalt vârf al lanțului muntos Harz din nordul Germaniei.

17.02.2022 #ylenia #sturmflut #wedel #elbe

Publicată de Nicole Weller pe Joi, 17 februarie 2022

Furtunile au provocat, de asemenea, o serie de întreruperi de energie electrică în întreaga țară. Potrivit site-ului Stoerungsauskunft, care colaborează cu furnizorii germani de energie pentru a colecta date despre întreruperile de curent, peste 170 de orașe și localități erau afectate la mijlocul zilei.

germania
Sursa: AICI

În cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia, statul cel mai populat din Germania, întreruperile de energie electrică au afectat aproximativ 50.000 de gospodării, potrivit unei declarații de pe site-ul oficial al districtului Borken din regiune. Școlile din unele state au fost închise joi.

Furtuna „Ylenia”, cu forță de uragan, a făcut daune uriașe în Germania și a ucis mai mulți șoferi.

Publicată de Ziarul Romanesc Germania pe Joi, 17 februarie 2022

E cod roşu şi în Marea Britanie: Vine Eunice, cea mai puternică furtună din ultimele decenii

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇