Furtună puternică în Polonia, unde vântul a bătut și cu 190 km la oră - camioane răsturnate și acoperișuri smulse (Foto)

Furtună puternică în Polonia, unde vântul a bătut și cu 190 km la oră - camioane răsturnate și acoperișuri smulse (Foto)

Polonia a fost lovită de o furtună puternică, luni, care a străbătut țara și a făcut pagube importante, de la acoperișuri smulse de pe case la camioane răsturnate pe autostradă.

Și la noi a bătut vântul mai tare, noaptea trecută, însă la polonezi a suflat și cu 130 de kilometri la oră, în centrul țării, cum în România vedem mai mult pe crestele montane.

Recordul a fost înregistrat în Śnieżka (cota 1.600 m), într-o zonă muntoasă de la granița cu Cehia, unde vântul a bătut cu 192 de kilometri la oră! Pentru comparație, recent, în munții Făgăraș, pe cod roșu de vânt, a suflat cu 150 de kilometri la ora, la peste 1.800 de metri.

ADVERTISING

În imaginea de mai jos, publicată de „Vânătorii de furtuni din Lubuskie”, o pagină dedicată fenomenelor meteo extreme din Polonia, puteți vedea un camion răsturnat de vânt pe o șosea din Varșovia (altitudine 100 m):

În orașul Sompolno (altitudine 115 m), din centrul țării, vântul a smuls acoperișul unei case, după cum puteți vedea în imagine:

Și din păcate nu este un caz singular: mai multe acoperișuri au fost avariate și copaci au fost rupți. În plus, descărcările electrice au făcut de asemenea probleme.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot felul de obiecte au mai zburat prin aer:

De altfel, a fost înregistrat și un record de 25 de trăsnete, cu această ocazie:

Iată cum a arătat furtuna din Polonia pe radarul meteorologic:

Mai multe imagini:

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇