Furtună puternică în Polonia, unde vântul a bătut și cu 190 km la oră - camioane răsturnate și acoperișuri smulse (Foto)

Furtună puternică în Polonia, unde vântul a bătut și cu 190 km la oră - camioane răsturnate și acoperișuri smulse (Foto)

Polonia a fost lovită de o furtună puternică, luni, care a străbătut țara și a făcut pagube importante, de la acoperișuri smulse de pe case la camioane răsturnate pe autostradă.

Și la noi a bătut vântul mai tare, noaptea trecută, însă la polonezi a suflat și cu 130 de kilometri la oră, în centrul țării, cum în România vedem mai mult pe crestele montane.

Recordul a fost înregistrat în Śnieżka (cota 1.600 m), într-o zonă muntoasă de la granița cu Cehia, unde vântul a bătut cu 192 de kilometri la oră! Pentru comparație, recent, în munții Făgăraș, pe cod roșu de vânt, a suflat cu 150 de kilometri la ora, la peste 1.800 de metri.

ADVERTISING

În imaginea de mai jos, publicată de „Vânătorii de furtuni din Lubuskie”, o pagină dedicată fenomenelor meteo extreme din Polonia, puteți vedea un camion răsturnat de vânt pe o șosea din Varșovia (altitudine 100 m):

În orașul Sompolno (altitudine 115 m), din centrul țării, vântul a smuls acoperișul unei case, după cum puteți vedea în imagine:

Și din păcate nu este un caz singular: mai multe acoperișuri au fost avariate și copaci au fost rupți. În plus, descărcările electrice au făcut de asemenea probleme.

ADVERTISING

Tot felul de obiecte au mai zburat prin aer:

De altfel, a fost înregistrat și un record de 25 de trăsnete, cu această ocazie:

Iată cum a arătat furtuna din Polonia pe radarul meteorologic:

Mai multe imagini:

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇