O furtună de zăpadă a lovit SUA: Mii de persoane fără curent şi zeci de zboruri anulate (Foto&Video)

O furtună de zăpadă a lovit SUA: Mii de persoane fără curent şi zeci de zboruri anulate (Foto&Video)

Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, a lăsat mii de persoane fără curent electric şi numeroase curse aeriene şi feroviare au fost suspendate.

Potrivit prognozei meteo, se aşteaptă ca furtuna să continue luni să avanseze spre nord şi să provoace ninsori abundente în Munţii Apalaşi Centrali şi în partea de sud a lacurilor Ontario, Huron şi Erie.

Serviciile meteo au precizat că furtuna se va îndrepta apoi spre sud-estul Canadei, în cursul zilei de marţi.

Statele cele mai afectate sunt în prezent Carolina de Nord, cu 31.362 de utilizatori fără curent; Carolina de Sud, cu 30.171; Georgia, cu 24.146; Virginia de Vest, cu 24.089; şi Pennsylvania, cu 20.132 de abonaţi.

ADVERTISING

De asemenea, 1.314 de zboruri au fost anulate luni pe diferite aeroporturi din ţară, în timp ce alte 538, cu plecarea sau destinaţia SUA, au suferit întârzieri, informează site-ul flightaware.com.

Aeroportul cel mai afectat este Charlotte, din Carolina de Nord, cu 209 zboruri anulate, urmat de Reagan National, din Washington DC, cu 79 curse şi Newark Liberty, din New Jersey, cu 59 de zboruri suspendate.

La rândul său, compania feroviară Amtrak a suspendat luni mai multe curse de tren, precum cea care face legătura între capitala Washington şi New York, sau cea care operează între Richmond (Virginia) şi Boston.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇