Turiștii sunt sfătuiți nici să nu iasă din cabane: Muntele e un mare patinoar

Turiștii sunt sfătuiți nici să nu iasă din cabane: Muntele e un mare patinoar

Turiștii care vor să meargă pe munte sunt sfătuiți de salvamontiști să nu se aventureze, în această perioadă, pentru că vor resimți temperaturi de minus 20 de grade, din cauza viscolului, iar zăpada care îi atrage spre creste este foarte periculoasă, în acest moment .

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, avertizează că nici măcar nu este de ieșit din cabane, din cauza condițiilor meteo.

Mai mult, el spune că „zăpada are o caracteristică ciudată anul acesta”, pentru că „a nins foarte mult în decembrie și apoi a venit un val de căldură care a înghețat-o”, iar acum „tot muntele e un mare patinoar”.

ADVERTISING

”Abordarea e doar pentru alpiniști cu foarte mare experiență care au tot echipamentul, altfel se poate ajunge la accidente grave fatale”, spune salvatorul montan, la Digi24.

De altfel, salvamontiștii s-au confruntat zilele acestea cu primele cazuri grave, în care două persoane au murit pe munte, în Bucegi și în masivul Călimani, iar două au fost surprinse de avalanșă în Făgăraș, asta pe lângă cele peste 100 de cazuri din fiecare weekend raportate pe pârtiile din țară.

La munte e ca la Polul Nord:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇