O alpinistă cu experiență a murit în Bucegi, chiar de ziua ei (Video)

O alpinistă cu experiență a murit în  Bucegi, chiar de ziua ei (Video)

O alpinistă cu experiență din Brașov a murit în Munții Bucegi. Trupul acesteia nu poate fi recuperat din cauza vântului extrem de puternic.

Potrivit Salvamont Bușteni, alpinista a murit chiar de ziua ei de naștere:

„Pentru că mai are o soră geamană, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze”.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență miercuri, în jurul orei 18:00.

ADVERTISING

O echipă aflată pe platou a încercat să plece spre Vf. Caraiman, dar nu a putut din cauza viscolului. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar, „când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită”.

O altă echipă a Salvamont a reușit joi să localizeze victima. „Era căzută pe un versant SE-stic, fără semne vitale”, susțin salvamontiștii din Bușteni.

Aceștia au cerut ajutorul elicopterului, dar misiunea de recuperare a fost anulată, după mai multe încercări, din cauza rafalelor puternice de vânt.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

E alertă meteo cu cod galben de vânt care bate şi cu 110 km/oră, la munte.

„Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru”, a transmis Salvamont Bușteni.

Publicată de Salvamont Busteni pe Joi, 13 ianuarie 2022

Publicată de Salvamont Busteni pe Joi, 13 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇