Încă un alpinist plecat singur pe munte a murit, al doilea în 3 zile

Încă un alpinist plecat singur pe munte a murit, al doilea în 3 zile

Salvamontiștii anunță că încă o persoană care plecase într-o drumeție solitară, în masivul Călimani, a fost găsită fără suflare, sâmbătă.

A fost dată alerta când persoana n-a mai răspuns la telefon, iar salvatori montani din Mureș, Harghita și Suceava au plecat în căutare. Victima a fost găsită decedată în zona stației meteo Retitis, la aproape 2.000 de metri altitudine.

Dispeceratul Salvamont România informează că urmează să stabilească împreună cu Poliția dacă pot recupera trupul de pe munte, pe jos sau cu elicopterul.

ADVERTISING

Nu există detalii despre cauza morții, dar o căzătură se poate dovedi fatală, pe munte, mai ales în această perioadă și mai ales pentru o persoană singură. Și dacă scapi cu viață dintr-un eventual accident, e foarte greu să reziști la o noapte de iarnă petrecută sub cerul liber. De fapt, este o chestiune de ore, dacă nu chiar minute, până apare hipotermia.

„Știm și înțelegem că a merge pe munte singur este tot o formă de manifestare a pasiunilor și dragostei pentru munte, dar, ținând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandăm drumețiile solitare. Este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turiști solitari”, este mesajul Salamont România.

ADVERTISING

O alpinistă cu experiență a murit, joi, în munții Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie. Și ea plecase singură pe munte.

Tot în aceste zile, două persoane au fost surprinse de o avalanșă în munții Făgăraș.

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇