O furtună de zăpadă a îngropat New York-ul (Galerie foto&video)

O furtună de zăpadă a îngropat New York-ul (Galerie foto&video)

O furtună de zăpadă a îngropat oraşul New York sub o pătură de nea, iar oamenii se dau cu sania şi schiurile prin parcuri.

Statele New Jersey, New York şi Connecticut au declarat stare de urgenţă, din cauza unui aşa-numit „ciclon bombă”. Este vorba despre o furtună de zăpadă care se formează brusc și care provoacă ninsori abundente și vânt puternic.

Mii de zboruri au fost anulate, din cauze meteo.

Primarul Eric Adams a mers, sâmbătă, prin cele cinci cartiere ale New York-ului, pentru a vedea cum au fost afectate de furtuna de zăpadă.

ADVERTISING

„Fiţi atenţi, îmbrăcaţi-vă bine. E o zi bună să staţi acasă, dacă nu trebuie să ieșiţi neapărat”, a spus el.

Edilul a îndemnat oamenii să stea acasă sau măcar să folosească mijloacele de transport în comun.

În ciuda zăpezii abundente, în oraş totuşi s-a circulat bine pentru că era weekend, dar mulţi oameni au ieşit să se bucure de peisaj sau au fost nevoiţi să meargă la muncă.

„Sunt un muncitor esențial. Sunt atât de recunoscător că transportul funcționează minunat, trenurile merg și totul este bine până acum”, a spus femeie pentru CBC. „Lucrez la un supermarket gourmet și servesc clienții din cartier. Așa că bănuiesc că oamenii vor veni la magazin pentru pâine, ouă și chestii în această dimineață.”

ADVERTISING

Când mașinile de îndepărtat zăpada nu reuşeau să miște mormanele, se trecea la muncă manuală, cu lopeţile. Din fericire, zăpada era pufoasă, uşurând stresul unei sarcini în mod normal epuizante.

Dar nu numai lucrătorii municipali au pus mâna, ci şi proprietarii de afaceri au luat lopeți, curățând trotuarele din fața unităților lor.

Au fost şi oameni care mergeau cu sania sau chiar schiau în Central Park.

"A fost foarte bine. Zăpada este foarte bună, nu este foarte tare, așa că nu sunt atât de multe denivelări”, a declarat un tânăr din New York.

Zăpada din cartierul Queens a fost printre cele mai mari din oraș, până la 28 de centimetri.

ADVERTISING

Departamentul de salubritate le-a cerut şoferilor ca, atunci când îşi curăță mașina, să o arunce pe trotuar, nu pe stradă sau pe pistele de biciclete.

Major nor'easter blasts New York City with snow and high winds | AccuWeather

Pentru a se pregăti pentru furtună, Departamentul de Salubritate are la dispoziție 280.000 de tone de sare, alături de 1.800 de pluguri și 700 de împrăștiatoare de sare.

Blizzard of 2022: New York, New Jersey Wake Up to Driving Snow, Bitter Cold | NBC New York

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇