Furtuna de sâmbătă după-amiaza a provocat pagube în mai multe zone ale Bucureştiului. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin pe zece străzi pentru a îndepărta copaci, stâlpi sau elemente de construcţii dislocate de vântul puternic.
În jurul orei 20:55 a fost emisă o alertă extremă de către sistemul RO-ALERT, avertizarea fiind valabilă în intervalul 21:00 – 00:00.
În total, în zona Capitalei sunt 39 de copaci căzuți și 26 de mașini avariate, informează ISU București – Ilfov. De asemenea, o locuinţă a fost inundată, un stâlp a căzut, iar un acoperiş de la o clădire din oraş s-a desprins parţial.
Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, sâmbătă, la Digi24, că furtuna din Capitală s-a manifestat în special în sud, fiind afectat sectorul 6. El a spus că toţi copacii rupţi au fost toaletaţi iar acoperişul smuls de vânt a fost îndepărtat, iar unde au căzut stâlpii de electricitate a fost întreruptă imediat alimentarea cu energie, ca să nu existe pericol pentru populaţie.
Pe strada Apeductului a fost nevoie de intervenţia ISU pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care se desprinseseră şi exista pericolul să cadă.
Pe străzile Cernişoara, Şoseaua Alexandriei, copaci au căzut pe carosabil, în timp ce pe strada Chilia Veche şi pe strada Romaniţei doi pomi au căzut pe autoturisme.
Pe strada Batiştei, pompierii au intervenit pentru îndepărarea unui arbore care stă să cadă.
Totodată, pe strada Drumul Osiei un stâlp a căzut la pământ, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtciruit la un stâlp de iluminat.
Vântul puternic a desprins parţial un acoperiş al unui imobil de pe strada Intrarea Filmului , în timp ce pe strada Humuleşti demisolul unei locuinţe a fosta inundat.
În total, până la ora transmiterii acestei ştiri în zona Capitalei sunt 29 de copaci căzuţi şi 19 autovehicule avariate, anunţă ISU.
De asemenea, traficul se desfășoară cu dificultate mai ales în sectorul 6 și la intrarea în București dinspre Pitești. Zeci de copaci și crengi sunt căzute, ca și unele semne de circulație.
Și în Prelungirea Ghencea se circulă cu dificultate, șoseaua fiind acoperită de crengile căzute.
De asemenea, sunt secțiuni de drum inundate, unde mașinile abia înaintează.
Instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelii se anunță pentru acest weekend în cea mai mare parte a țării. Meteorologii au emis, sâmbătă, un cod galben și unul portocaliu care semnalează schimbarea de vreme.