Furtuna a rupt copaci și i-a azvârlit pe mașini. O femeie din București a murit, pe Valea Sebeșului. Traficul e blocat UPDATE

Furtuna a rupt copaci și i-a azvârlit pe mașini. O femeie din București a murit, pe Valea Sebeșului. Traficul e blocat <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Furtuna din Alba a doborât mai mulţi copaci pe DN 67C (Transalpina), la 20km de barajul Oaşa. Un arbore a căzut peste o maşină provocând două victime, pe Valea Sebeșului.

În zonă sunt manifestări meteo intense, cu vânt puternic şi ploaie.

Traficul rutier este oprit, miercuri după-amiază, pe DN 67C, după ce mai mulţi copaci au căzut pe şosea.

14 autoturisme au fost blocate, după ce un copac s-a prăbuşit pe o maşină.

”Ca urmare a evenimentului au rezultat 2 persoane rănite, una se află în stare de inconştienţă şi una semiconştientă. S-au început manevrele de resuscitare de către participanţii la trafic pentru persoana inconştientă”, a precizat iniţial ISU Alba.

ADVERTISING

Ulterior, a fost declarat decesul persoanei aflate în stare de inconștiență.

UPDATE ”La data de 26 iulie 2023, în jurul orei 12:00, un autoturism care se deplasa pe DN 67C, în direcţia Oaşa-Sebeş şi era condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul Bucureşti, la kilometrul 98 + 500 de metri, a fost surprins de un arbore care a căzut pe plafonul autoturismului, fiind smuls din rădăcini de fenomenele meteorologice care s-au manifestat intens, în acele momente, în zonă.

În urma incidentului, o femeie de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, pasageră în autoturism, a decedat”, a transmis IPJ Alba. Şoferul a scăpat cu răni minore.

image-57
Foto: ISU Alba

Traficul rutier este oprit în continuare pe DN 67C, între Tău şi barajul Oaşa, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Secţia de pompieri Sebeş intervine pentru degajarea arborilor de pe carosabil. Se preconizează ca intervenţia să mai dureze câteva ore.

Totodată, potrivit ISU Alba, a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru Sugag şi Voineasa (Vâlcea) pentru evitarea circulaţiei rutiere până miercuri, la ora 18.00, din cauza riscului de a cădea alţi arbori pe DN 67C, în amonte de Popasul Regelui.

Chiar dacă avem în continuare cod roşu de caniculă, era timpul ca ţara să fie măturată şi de furtuni. Prăpădul a început deja încă de marţi. Iată efectele unei furtuni ca o tornadă, cum nu s-a mai văzut la Oradea (Foto&Video). Şi azi se anunţă vijelii puternice, cu intensificări ale vântului chiar şi de peste 100 km/h. ANM a emis miercuri dimineaţă trei noi avertizări de vreme rea. Judeţul Alba este sub cod galben de furtuni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇