Furia protestatarilor din Israel l-a blocat pe șeful Pentagonului pe aeroport. Netanyahu a luat elicopterul (Foto&Video)

Furia protestatarilor din Israel l-a blocat pe șeful Pentagonului pe aeroport. Netanyahu a luat elicopterul (Foto&Video)

Protestele sunt din ce în ce mai puternice în Israel faţă de o reformă foarte controversată a sistemului judiciar dorită de premierul Benjamin Netanyahu şi pe care cetăţenii o consideră dăunătoare democraţiei.

Valul de manifestanţi a blocat joi câteva ore autostrada Ayalon, aflată în apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, în încercarea de a-l împiedica pe Netanyahu să plece către Roma.

Netanyahu a fost nevoit să ia elicopterul de la Ierusalim până la aeroport, unde a avut o întrevedere cu şeful Pentagonului, Lloyd Austin, care şi-a schimbat şi el programul din Israel din cauza manifestaţiilor şi a rămas doar pe aeroport.

Ulterior, Netanyahu a decolat spre Roma.

ADVERTISING

Abia după amiază forţele de ordine israeliene au intervenit pentru dispersarea protestatarilor şi au redeschis drumurile blocate. 15 manifestanţi au fost arestaţi.

Deşi nu a fost nevoie de gaze lacrimogene sau tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii, au existat totuşi şi intervenţii mai brutale ale Poliţiei.

"Nu vom permite nimănui să perturbe democraţia Israelului şi să anuleze decizia luată de majoritatea cetăţenilor israelieni, exprimată în recentele alegeri. Toate eforturile noastre în sensul dialogului au fost respinse total de Opoziţie, care încearcă să aducă ţara la anarhie", susţine Netanyahu, citat de Times of Israel.

ADVERTISING

Acum o săptămână sute de manifestanţi antiguvernamentali au înconjurat un coafor din Tel Aviv în care se afla Sara Netanyahu, soţia premierului, care a rămas blocată ore bune în acel loc până când poliţia a putut degaja zona.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇