Fostul viceprimar Bădulescu e bun de plată: Trebuie să-i dea 10.000 de lei protestatarului Dide, după ce l-a făcut cerșetor

Fostul viceprimar Bădulescu e bun de plată: Trebuie să-i dea 10.000 de lei protestatarului Dide, după ce l-a făcut cerșetor

Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu (PSD) trebuie să-i plătească 10.000 de lei drept daune morale protestatarului Cristian Dide, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1.

Suma respectivă a fost solicitată de Dide după ce Bădulescu l-a numit „cerşetor” şi i-a adresat cuvinte obscene. Decizia instanţei nu este definitivă.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, în parte, acţiunea formulată de Cristian Mihai Dide, prin care acesta solicita 10.000 de lei daune pentru prejudiciu moral de la fostul viceprimar al Capitalei.

ADVERTISING

"Admite în parte acţiunea formulată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de reparare a prejudiciului moral cauzat prin atingerile aduse dreptului la demnitate şi onoare.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 2.105 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, constând în taxa judiciară de timbru şi onorariul de avocat. Respinge în rest cererea de chemare în judecată", se arată în sentinţa pronunţată, marţi, de instanţă.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

ADVERTISING

Acţiunea în instanţă a fost formulată după ce Aurelian Bădulescu l-a numit pe Dide "cerşetor", într-o emisiune televizată, spunând că pentru el donaţiile reprezintă "cerşetorie".

De asemenea, într-o altă emisiune, Bădulescu a folosit cuvinte obscene la adresa lui Dide.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇