Fostul medic al lui Trump de la Casa Albă: Glonțul a trecut la mai puțin de un centimetru de cap. Detalii despre starea actuală

Fostul medic al lui Trump de la Casa Albă: Glonțul a trecut la mai puțin de un centimetru de cap. Detalii despre starea actuală
Foto: Hepta.ro

Focurile de armă care l-au rănit la ureche pe Donald Trump în cursul unui miting de campanie în urmă cu o săptămână i-au provocat o rană adâncă de doi centimetri, care este în proces de vindecare, a afirmat fostul său medic de la Casa Albă, Ronny Jackson, într-un buletin de sănătate rar de la producerea incidentului.

„Glonţul a trecut la mai puţin de un centimetru de cap şi a lovit partea superioară a urechii drepte”, a scris Ronny Jackson într-o notă de o pagină postată pe contul său oficial de X, relatează AFP.

ADVERTISING

Trecerea glonţului „a produs o rană de 2 centimetri lăţime care se întinde până la suprafaţa cartilaginoasă a urechii. Mai întâi au avut loc sângerări importante, urmate de umflarea marcată a întregii părţi superioare a urechii", a adăugat fostul medic, devenit ales al dreptei dure în Camera Reprezentanţilor.

Potrivit acestuia, umflătura a scăzut de atunci, iar rana începe "să se vindece corect".

Fostul medic al Casei Albe s-a remarcat în 2018 felicitând cu multe superlative robusteţea fizică a lui Donald Trump şi „marile sale gene", asigurând că, dacă ar fi avut „o dietă mai sănătoasă în ultimii 20 de ani, el putea trăi până la 200 de ani".

ADVERTISING

Puţin după acest episod, Donald Trump l-a nominalizat la conducerea Departamentului pentru Veterani, dar Ronny Jackson a fost nevoit să refuze în urma acuzaţiilor că a distribuit medicamente în mod necorespunzător şi că uneori era beat la locul de muncă.

Lovit de tirurile unei puşti automate, care a făcut un mort şi doi răniţi printre spectatori, Donald Trump a trebuit să fie evacuat de la miting, cu urechea sângerând şi pumnul ridicat sfidător, imagini care sunt prezentate încontinuu la televiziuni de o săptămână şi au bulversat campania prezidenţială.

ADVERTISING

Aclamat săptămâna aceasta de familia republicană reprezentată la vârf în timpul convenţiei de nominalizare, fostul preşedinte al Statelor Unite a ţinut sâmbătă, în statul Michigan, primul miting de campanie de când a fost victima acestei tentative de asasinat.

Atacatorul, un tânăr de 20 de ani ale cărui motivaţii rămân neclare, a fost ucis imediat după ce a deschis focul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇