Trump devine oficial candidatul republican la președinția SUA. A ales să-i fie vicepreședinte un fost critic care l-a numit un ”Hitler al Americii”

Trump devine oficial candidatul republican la președinția SUA. A ales să-i fie vicepreședinte un fost critic care l-a numit un ”Hitler al Americii”

Partidul Republican l-a nominalizat oficial luni pe Donald Trump drept candidat al său la preşedinţie pentru scrutinul prezidenţial din 5 noiembrie.

Anunţul a fost făcut în cadrul convenţiei naţionale a Partidului Republican, care se desfăşoară între 15-18 iulie în Milwaukee, statul Wisconsin, informează Reuters.

Anterior, Donald Trump a anunţat că-l alege pe senatorul de Ohio, J.D. Vance, pentru a-i fi vicepreşedinte în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie, transmit agenţiile internaţionale de ştiri.

ADVERTISING

"Am decis că persoana cea mai aptă pentru a asuma funcţia de vicepreşedinte al SUA este senatorul J.D. Vance, din marele stat Ohio", a scris politicianul republican pe reţeaua sa de socializare, Truth Social.

Cândva un critic al lui Trump, devenit apărător fervent, J.D. Vance a fost ales de fostul preşedinte republican drept partener de candidatură.

Un fost militar şi un scriitor de succes, acest ales din Ohio, în vârstă de 39 de ani, cu un profil eclectic, a apărat neîncetat în Congresul american cauzele dragi fostului preşedinte american - de la lupta împotriva imigraţiei şi până la apărarea protecţionismului economic.

ADVERTISING

Înainte de a-l apăra cu dinţii şi cu ghearele pe Donald Trump, J.D. Vance nu se zgârcea deloc în critici la adresa miliardarului.

El s-a declarat la un moment dat un ”tip care nu va fi niciodată pro-Trump”.

Mai mult, l-a catalogat în trecut pe magnat drept ”idiot” şi ”nociv” şi şi-a exprimat îngrijorarea că ar fi un ”Hitler al Americii”.

După tentativa de asasinare a fostului preşedinte, sâmbătă, republicanul a arătat cu degetul ”campania Biden”, care-l prezintă pe Donald Trump ca pe ”un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preţ”.

ADVERTISING

”Această retorică a condus în mod direct la tentativa de asasinare a preşedintelui Trump”, a acuzat J.D. Vance.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇