Explozie la Uzina Mecanică Tohan, unde se fac bombe și rachete. Un tânăr de 29 de ani a murit

Explozie la Uzina Mecanică Tohan, unde se fac bombe și rachete. Un tânăr de 29 de ani a murit

O deflagraţie s-a produs, miercuri seară, într-o hală de pe platforma industrială a fabricii de armament din Zărnești – Uzina Mecanică Tohan, din judeţul Braşov. O persoană a murit și două au fost rănite.

Prefectul județului Brașov a confirmat că o persoană a decedat, iar două au fost rănite. Din primele informații reiese că oamenii pregăteau o livrare pentru joi dimineață.

Explozia s-a soldat cu decesul lui F.A. Nicolae, în vârstă de 29 de ani, angajat al companiei Tohan. Acesta se afla în depozitul de artificii al firmei Temexson SRL, aflată pe platforma Uzinei Tohan, însă nu era în timpul serviciului. Autoritățile au deschis o anchetă.

ADVERTISING

Familia a fost anunţată şi urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu. Menţionăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan şi era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relaţiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson SRL urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituţie care se deplasează chiar în această seară la locul incidentului”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Reprezentanţii ITM se deplasează chiar în această seară la locul accidentului de la depozitul de artificii din Zărneşti pentru anchetă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Uzina este o subsidiară Romarm, unde se produc inclusiv bombe, rachete și grenade, conform site-ului companiei. Însă explozia nu s-a produs în spațiile uzinei, așa cum s-a crezut inițial, ci într-o hală închiriată de altă firmă, unde funcționa un depozit de artificii.

Incendiul a fost stins de pompieri și nu mai există niciun risc, dar autoritățile vor acum să afle de ce s-a produs explozia și cum de exista un depozit de artificii lipit de fabrica de armament.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, deflagraţia a fost anunţată la ora 20:50.  

ADVERTISING

"ISU Braşov a alocat 4 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autocisterna 10.000 litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic. Din primele informaţii este posibil sa fie o victimă. De asemenea, sunt 2 persoane intoxicate cu fum”, informează ISU Braşov.  

Au fost alertate şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Râşnov, Bran, Cristian şi Vulcan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇