Episcopii catolici din SUA îi cer papei ca Joe Biden să nu mai aibă voie să fie împărtășit pentru că susține avortul. Casa Albă reacționează

Episcopii catolici din SUA îi cer papei ca Joe Biden să nu mai aibă voie să fie împărtășit pentru că susține avortul. Casa Albă reacționează

Joe Biden, al doilea președinte catolic al SUA, este cunoscut drept o persoană religioasă, care citează frecvent din Biblie și de obicei poartă în buzunar rozarii.

Însă a atras furia mai multor episcopi, care au inițiat la sfârșitul săptămânii trecute o procedură ce ar duce la refuzul Bisericii Catolice de a-i permite Sfânta Împărtășanie.

Aversiunea liderului episcopilor catolici din SUA pentru Biden nu este nouă. Inclusiv înainte să devină al 46-lea președinte, Biden a fost aspru criticat pentru faptul ca e un militant pro-avort, considerând că e dreptul fiecărei femei să aleagă.

ADVERTISING

Situația a necesitat o declarație de la Casa Albă pe acest subiect. Purtătorul de cuvânt Jen Psaki a explicat că Biden nu amestecă politica cu credința.

”Joe Biden este un om credincios și așa cum a mai spus-o și el, este o chestiune personală. Merge la biserică, după cum știți, aproape în fiecare duminică. A mers și când era în călătoria peste Ocean (turneul european, n.red.). Credința e o chestiune personală pentru el, nu o vede prin prisma politicii”, a spus Psaki, citată de Politico.

Într-adevăr, în Anglia, Joe și Jill Biden au mers duminică la biserica catolică din orașul St. Ives.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Psaki a refuzat să facă orice comentariu direct despre decizia luată de Conferința Episcopilor Catolici.

În orice caz, pentru ca lui Biden chiar să-i fie interzisă împărtășania, ar trebui ca papa Francisc să aprobe decizia.

Iar Suveranul Pontif, deși ferm împotriva avortului, considerând că e pruncucidere și dacă fetusul e bolnav, este totuși un susținător al lui Joe Biden.

Lui Biden i s-a mai refuzat împărtășania o dată, în 2019. Atunci a fost un caz punctual, unde un preot de la o biserică din Carolina de Sud a refuzat să-i acorde comuniunea, tot pentru viziunile sale pro-avort.

ADVERTISING

Biden a vorbit adesea despre cum credința l-a ajutat să treacă prin suferință și când soția și fiica de un an i-au murit într-un accident de mașină, în 1972, dar și în 2015, când fiul său Beau a murit în urma unui cancer la creier.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇