Elevii din Rusia sunt învățați de jandarmi cum să intimideze și să aresteze protestatari (Video)

Elevii din Rusia sunt învățați de jandarmi cum să intimideze și să aresteze protestatari (Video)

Poliția din Rusia a ținut o prezentare neobișnuită la o școală din Nizhnevartovsk, Siberia. Jandarmii au făcut o simulare în care copiii au fost puși să aresteze protestatari.

Imaginile au fost prezentate marți de o televiziune locală și preluate de corespondentul Financial Times la Moscova, Max Seddon.

ADVERTISING

În video se vede cum copiii sunt împărțiți în două grupe. Unii sunt protestatari și sunt puși să arunce cu mingi spre cei care joacă rolul jandarmilor, care țin în mâini scuturi de protecție.

Apoi, copiii-jandarmi sunt învățați cum să înainteze astfel încât să le facă un culoar celor din spate și, împreună, cu un jandarm adevărat prind un ”protestatar” și îl iau pe sus.

Într-o altă secvență se vede cum copiii cu căști de protecție pe cap sunt învățați diverse manevre de intimidare a protestatarilor.

ADVERTISING

Acțiunea vine în contextul în care în zeci de orașe din întreaga Rusie au loc proteste masive de mai multe săptămâni, în sprijinul opozantului Alexei Navalnîi. Principalul opozant al lui Putin a fost arestat și condamnat la închisoare cum s-a întors din Germania, unde a fost tratat pentru otrăvirea cu Noviciock.

ADVERTISING

Autoritățile din domeniul educației din Nizhnevartovsk au anunțat că au lansat o anchetă pentru a stabili dacă această prezentare a încălcat cumva legile din învățământ, potrivit Moscow Times.

În orice caz, nu este nici pe departe prima oara când astfel de acțiuni au loc în școlile din Rusia, fiind considerate propagandă a Kremlinului, în încercarea de a opri din fașă orice intenție de protest.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇