Dragnea mai are o şansă la libertate: În ce condiţii se poate anula decizia de azi

Dragnea mai are o şansă la libertate: În ce condiţii se poate anula decizia de azi

Decizia de azi a Tribunalului București, prin care Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat, va fi anulată în cazul în care primeşte o veste bună de la Curtea de Apel Bucureşti în procesul în care solicită strămutarea dosarului.

O hotărâre în acest sens va fi luată de CAB în 14 iunie.

Dacă se admite cererea de strămutare a procesului, această hotărâre de azi va fi desființată, potrivit Codului Penal. Această contestație va fi rejudecată de un alt tribunal aflat în circumscripția Curții de Apel București”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, la Antena3.

ADVERTISING

Aceasta consideră că, după hotârărea de azi a Tribunalului București, cererea de strămutare a cauzei este bine întemeiată.

”Probabil cererea noastră de strămutare este bine întemeiată. Probabil cineva de la Curtea de Apel Bucureşti va lua o decizie bună”, a spus Flavia Teodosiu.

Tribunalul Bucureşti a respins, joi, contestaţia lui Liviu Dragnea privind eliberarea condiţionată, astfel că fostul lider PSD rămâne în închisoare.

Decizia este definitivă, iar Liviu Dragnea va putea depune o nouă cerere abia după 27 august.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tribunalul a judecat o contestație la hotărârea Judecătoriei Sectorului 5, care a respins, la finalul lunii aprilie, cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, ca fiind neîntemeiată.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a depus o cerere la Curtea de Apel Bucureşti în care solicită strămutarea, de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară, a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇