Doi muncitori au murit în Gorj, când lucrau la rețeaua de canalizare

Doi muncitori au murit în Gorj, când lucrau la rețeaua de canalizare

Doi muncitori care lucrau la rețeaua de canalizare în Gorj au murit: unul electrocutat, altul prins sub un mal de pământ.

Primul caz tragic este al unui bărbat de 55 de ani, care făcea lucrări la canalizarea din oraşul Târgu Cărbuneşti.

La locul incidentului s-au deplasat un echipaj SMURD din Târgu Jiu şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj, care au făcut manevrele de resuscitare, fără succes însă, fiind declarat decesul muncitorului. 

Iată relatarea IPJ Gorj: ”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că o persoană s-a electrocutat la locul de muncă. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit faptul că un bărbat de 55 de ani din comuna Prigoria, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce efectua măsurători pentru prelungirea reţelei de canalizare pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti, în momentul în care a scos o ştachie confecţionată din aluminiu, a atins firele de înaltă tensiune de la reţeaua electrică, electrocutându-se”.

ADVERTISING

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Al doilea caz s-a întâmplat în comuna Borăscu.

Pompierii au intervenit pentru salvarea unui bărbat de 37 de ani peste care s-a surpat un mal de pământ. Evenimentul a avut loc tot în cadrul unor lucrări la reţeaua de canalizare.

Victima a fost scoasă de către colegi, iar echipajele medicale sosite la faţa locului au început manevrele de resuscitare. În cele din urmă, a fost declarat decesul bărbatului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că acum două zile trei muncitori au murit într-un alt accident, tot în Gorj, la Cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia.

Iată detalii despre acest caz:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇