DNA face percheziții la Primăria Iaşi. Chirică spune că ancheta ar viza modul în care s-a făcut un schimb de teren

DNA face percheziții la Primăria Iaşi. Chirică spune că ancheta ar viza modul în care s-a făcut un schimb de teren

Procurorii DNA fac, joi dimineaţă, percheziţii la Primăria Iaşi, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, din cursul anului 2019.

Anchetatorii au ajuns la sediul Primăriei ieşene înainte ca edilul Mihai Chirica să vină la serviciu, acesta sosind în instituţie cu puţin timp înainte de ora 9:00.

Edilul a declarat că procurorii DNA au venit să ridice unele documente din primărie.

Chirică susţine că ancheta ar viza modul în care s-a făcut un schimb de teren lângă cimitirul Eternitatea și spune că, se pare, ar fi vorba de o reclamaţie făcută din interiorul PNL.

"Este o acţiune pe care DNA Bucureşti o face privind ridicarea unor documente. Au cerut şi în timpul pandemiei, acum au venit să întregească portofoliul de documente pe care le solicită. Sunt primarul în funcţie, le acord tot sprijinul.

Nu am nicio calitate şi nici foarte multe detalii. Sunt vizate în anchetă inventarieri din 2005, dar şi un teren care a făcut obiectul schimbului de lângă cimitirul Eternitatea. A fost, se pare, vorba de o reclamaţie făcută din interiorul PNL, a unui consilier făcută la adresa unora dintre colegii săi“, a declarat jurnaliştilor Mihai Chirica.

Schimb de terenuri în dezavantajul Primăriei

Ancheta procurorilor ar viza, potrivit unor surse, un schimb de terenuri pe care Primăria Iaşi l-ar fi făcut cu o firmă privată. Astfel, municipalitatea ar fi cedat un teren din zona Cicoarei în schimbul unei suprafeţe de teren pentru extinderea cimitirului Eternitatea.

Schimbul de terenuri respectiv s-ar fi făcut în dezavantajul primăriei ieşene, care ar fi cedat firmei private un teren mult mai valoros.

Proiectul de hotărâre respectiv a fost respins de trei ori în Consiliul Local, fiind votat apoi în anul 2019 de către consilieri, după ce câţiva dintre reprezentanţii PNL şi-au schimbat poziţia.

Chirică mai are şi alte dosare

La Primăria Iaşi au mai avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: