DNA anchetează suspiciuni de corupție la Primăria Capitalei din perioada Firea. Ce spune Nicușor Dan

DNA anchetează suspiciuni de corupție la Primăria Capitalei din perioada Firea. Ce spune Nicușor Dan

DNA anchetează suspiciuni de corupție la Primăria Capitalei, de pe vremea fostului edil Gabriela Firea.

Informația este confirmată de actualul primar general, Nicușor Dan, dar și de DNA, care a venit cu precizări. Să le luăm pe rând.

Este vorba despre atribuirea ilegală de locuințe din fondul locativ de stat din București. Faptele au fost comise în perioada 2018 - 2020.

”Mă bucur că autoritățile din justiție continuă să intervină și să investigheze suspiciuni de corupție din perioada fostei administrații locale bucureștene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar. Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană, în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2018-2020”, a scris edilul pe contul său de Facebook.

ADVERTISING

El a dat asigurări că PMB va oferi tot sprijinul care îi este cerut în cadrul acestor investigații.

”Nu vom acoperi pe nimeni și nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administrației municipale”, conchide Nicușor Dan.

Precizările DNA

La rândul său, DNA a venit cu precizări în acest caz. Astăzi au fost făcute percheziții domiciliare în 26 de locații, inclusiv la un cabinet notarial!

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada -2018 – 2020, în legătură cu atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cursul zilei de 20 mai 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, precizează procurorii.

Momentan, DNA nu poate da mai multe detalii în acest caz.

În schimb, precizează că procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

ADVERTISING

Vezi și Nicușor Dan a depus plângere la DNA pentru un prejudiciu de milioane de euro la PMB: E de pe vremea Gabrielei Firea și are legătură cu cimitirele

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇