Nicușor Dan a depus plângere la DNA pentru un prejudiciu de milioane de euro la PMB: E de pe vremea Gabrielei Firea și are legătură cu cimitirele

Nicușor Dan a depus plângere la DNA pentru un prejudiciu de milioane de euro la PMB: E de pe vremea Gabrielei Firea și are legătură cu cimitirele

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a depus o plângere la DNA privind un prejudiciu de câteva milioane de euro la PMB.

Edilul nu dă foarte multe detalii, argumentând că ține cont de prevederile legale.

În schimb, precizează că este vorba despre cimitirele din București. Prejudiciul a fost înregistrat în Administrația Firea.

”Am depus ieri (miercuri - n.red.) la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administrații. Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică.

ADVERTISING

Ținând cont de prevederile legale și de implicarea mai multor instituții publice în această chestiune, nu pot oferi acum alte detalii”, a anunțat Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

El a dat asigurări că ”orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toată seriozitatea, iar Primăria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost păgubită”.

Am depus ieri la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de...

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 13 mai 2021

Merită menționat în context că fostul edil general, Gabriela Firea, a înființat în 2018 o companie municipală pentru cimitire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Practic, a fost dublată activitatea Administrației Cimitirelor – o direcție din cadrul Primăriei Generale.

Fiecare din cele două societăți gestiona un buget anual de câteva milioane de euro.

De altfel, la sfârșitul anului 2020, Libertatea a făcut o anchetă privind această companie municipală înființată de Firea.

Doar în 2019, firma a avut pierderi de 10 milioane de lei la o cifră de afaceri de 7 milioane de lei.

În plus, în fruntea companiei se aflau oameni fără pregătire în domeniu. De exemplu, o asistentă medicală, o fostă casieră, un arhidiacon, un lăcătuș mecanic sau o profesoară de istorie și religie.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇