Deși neagă, Putin a trimis recruți în războiul din Ucraina. Li s-a spus că merg la antrenamente (Video)

Deși neagă, Putin a trimis recruți în războiul din Ucraina. Li s-a spus că merg la antrenamente (Video)

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că recruţii şi rezerviştii nu participă la operaţiunile militare din Ucraina. Este contrazis însă de tatăl unui recrut, al cărui fiu a fost luat prizonier de trupele ucrainene.

Ministerul rus al Apărării nu oferă nicio informație despre militarii ruși capturați în Ucraina, dar rudele îi pot identifica în videoclipuri care au început să apară pe Internet.

Într-un astfel de videoclip, militarul rus Damur Mustafaiev spune că, în loc să meargă la antrenamente, așa cum i s-a spus, a fost trimis să lupte în Ucraina.

ADVERTISING

În regiunea Cernigău, tancul în care se afla Mustafaiev a fost atacat, iar colegii din celelalte tancuri l-au abandonat. A mers să îi caute, dar a fost luat prizonier.

Publicația Meduza a stat de vorbă cu tatăl lui Damur, care a spus că fiul său este recrut, deși Ministerul rus al Apărării și Vladimir Putin au susținut că doar trupe profesioniste luptă în Ucraina.

Război în Ucraina. Ziua 14

Damur Mustafaiev a fost recrutat în iunie 2021. Nu dorea o carieră militară. A fost sunat și trimis lângă Cita, ca șofer-mecanic, iar apoi la Naro-Fominsk.

ADVERTISING

Se pare că mai târziu a început să participe la exerciții militare. A fost trimis apoi și la Voronej, Belgorod și Kursk.

Tatăl său spune că ultima dată a vorbit cu el la telefon pe 22 februarie, când i-a spus că este bine și că participă la antrenamente.

Înregistrarea cu Damur Mustafaiev a apărut pentru prima dată pe canalul „Look for Your Own” - acolo ucrainenii răspândesc informații despre ruşii capturaţi. Proiectul a fost creat de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

”Era într-adevăr recrut. Nu știu ce s-a întâmplat. El a spus că nu a semnat pentru un contract de militar. Am fost surprins. El a spus că a fost înscris doar ca recrut. Nu a semnat pentru a fi înscris într-o unitate militară.

ADVERTISING

Acum văd videoclipul. Mulți care au fost capturați spun că s-au înscris ca recruți. Nu știau, li s-a spus că merg la exerciții și au plecat la război.

Nu știu ce să fac, cum să-l salvez. Se pare că președintele nostru spune că nu există ordin de trimitere a recruților în Ucraina și că acolo nu există deloc recruți”, a spus bărbatul.

Acesta este disperat, nu știe ce să facă, cum să își ajute băiatul.

”Chiar nu știu. Ce să fac, cum să ajut? Cine a fost de vina aici? I-am spus fiului meu cel mare să meargă el să ia legătura cu toate departamentele, să meargă să întrebe. Eu nu pot merge, mă dor picioarele. Nu știu dacă acestea sunt informații confidențiale sau nu.

I s-a permis să îi scrie fratelui său din captivitate, pe WhatsApp. Nu a spus când va fi eliberat”, a povestit bărbatul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇