Danemarca este prima țară din Europa care renunță complet la vaccinările cu AstraZeneca

Danemarca este prima țară din Europa care renunță complet la vaccinările cu AstraZeneca

Danemarca a devenit prima țară din Europa care scoate vaccinul AstraZeneca din schema națională de vaccinare.

Motivul: legătură - confirmată de EMA - dintre acest ser și cheagurile de sânge, scrie Euronews.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Decizia a fost anunțată de Agenția Națională de Sănătate din Danemarca.

Søren Brostrøm, directorul instituției, a precizat că în ciuda asigurărilor date de OMS și EMA privind raportul beneficii/ riscuri, campania de vaccinare în Danemarca va continua fără acest ser.

”În general, rezultatele arată că există acest efect secundar real și grav, după vaccinarea cu AstraZeneca. În baza unei analize generale, am ales, prin urmare, să continuăm programul de vaccinare pentru toate grupurile-țintă fără acest vaccin”, a declarat Brostrøm.

Aproximativ 150.000 de persoane au fost deja imunizate cu AstraZeneca în Danemarca și le va fi administrată și cea de-a doua doză.

Deși suspendă complet vaccinările cu serul companiei britanico-suedeze, Danemarca va analiza în continuare legătura dintre acest ser și formarea cheagurilor de sânge. În plus, va cerceta și apariția altor efecte secundare.

Merită precizat că, până acum, SUA și Elveția nu au autorizat utilizarea acestui vaccin pe teritoriul lor, tocmai din cauza acestor îngrijorări.

În Danemarca, doi pacienți inoculați cu acest ser au dezvoltat cazuri de tromboză. Unul a fost fatal.

Iată ce se mai aude despre acest vaccin în restul lumii:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!