Cristi Dănileț câștigă definitiv al doilea proces cu CSM: Din păcate, încă nu mă pot întoarce la tribunal

Cristi Dănileț câștigă definitiv al doilea proces cu CSM: Din păcate, încă nu mă pot întoarce la tribunal

Judecătorul Cristi Danileţ a mai câştigat definitiv încă un proces cu CSM, care l-a sancţionat pentru că ar face parte din două formaţiuni politice, VeDem Just şi ICDE-România Europeană.

”Azi am câştigat definitiv, la curtea supremă, un al doilea proces cu CSM.

Anul trecut, în mai 2022, mă sancţionase pentru că aş face parte din două formaţiuni politice - VeDem Just, cu care promovez educaţia juridică şi ICDE-România Europeană, cu care militez pentru cultura democratică europeană - şi că cele două asociaţii au semnat comunicate de presă împotriva Guvernului. Or, magistraţilor le este interzis să facă politică”, a scris pe Facebook Cristi Dănileţ.

ADVERTISING

Judecătorul a precizat că avocatele Luminiţa Tuleaşcă şi Cornelia Lalu au convins ICCJ că CSM s-a înşelat când l-a sancţionat cu excluderea din magistratură.

Judecătorul a mai precizat că sentinţa a anulat în întregime soluţia iniţială.

Amintim că, timp de mai bine un an (din decembrie 2021), judecătorul a fost lăsat fără venituri, pentru că nu i s-a permis să mai lucreze, fiind de trei ori sancţionat cu excluderea din magistratură. Al treilea proces l-a câştigat pe fond, fiind în faza de recurs.

Din păcate, încă nu mă pot întoarce la tribunal. În total, am fost sancţionat de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. Până acum, am câştigat două procese. Mai am unul. Între timp, pe perioada recursului, încă sunt suspendat din funcţie”, a mai precizat Dănileţ.

ADVERTISING

Culmea este că recent a intrat în vigoare noul statut al magistraţilor, care prevede că fapte de acest fel nu vor mai fi sancţionate deloc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇