Constanța: Accident cu un autocar cu 57 de ucraineni, din care 42 minori. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Constanța: Accident cu un autocar cu 57 de ucraineni, din care 42 minori. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Autorităţile din Constanţa au activat planul roşu de intervenţie, în noaptea de duminică spre luni, după un accident între un TIR şi un autocar cu 57 de cetăţeni ucraineni, dintre care 42 minori. În urma evenimentului, patru persoane au fost transportate la spital.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină la un accident produs între un TIR şi un autocar cu peste 50 de călători, între localităţile Tariverde şi Baia, la trecerea cu calea ferată.

ADVERTISING

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi de prim-ajutor. La ora L 03:28, a fost activat Planul Rosu de Intervenţie.

„În autocar se află 57 persoane cetăţenie ucraineană  - 42 minori şi 15 adulţi. Dintre acestea, 15 persoane (2 adulţi şi 13 copii) au nevoie de îngrijiri medicale (pe Cod Verde). Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers", au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

La spital au fost transportate patru persoane: doi adulţi şi doi copii.

 La ora 5:45 a fost dezactivat Planul Roşu.

ADVERTISING

10 adulți și 39 de copii au fost preluați de microbuze și au fost duși la sala de sport din Năvodari, de unde vor fi preluați de un alt autocar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇