Comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa a venit la baza Mihail Kogălniceanu, pentru a discuta cu Şeful Statului Major al Apărării

Comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa a venit la baza Mihail Kogălniceanu, pentru a discuta cu Şeful Statului Major al Apărării

Şeful Statului Major al Apărării, gen. Daniel Petrescu, s-a întâlnit, joi, cu comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa, gen. Tod D. Wolters, pentru a discuta despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi măsurile pentru consolidarea posturii NATO de apărare și descurajare în această zonă a flancului estic.

Cei doi oficiali, care s-au văzut la sediul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, au vorbit și despre instruirea militarilor români împreună cu trupele americane din detașamentul TF Cougar, care au fost trimise în România din Germania, informează MApN.

ADVERTISING

"Corelat condiţiilor mediului de securitate, vom continua şi adapta pregătirea cu militarii americani, o pregătire care s-a materializat, de-a lungul timpului, şi în misiuni comune în diferite teatre de operaţii. Totodată, vom întări camaraderia dintre militarii români şi americani, o camaraderie construită cu sacrificii în teatrele de operaţii, unde am executat misiuni de luptă împreună. Este camaraderia care, dacă va fi nevoie, se va manifesta în acţiuni concrete de apărare aliată", a afirmat generalul Daniel Petrescu.

ADVERTISING

Subliniind rolul important pe care România îl are în arhitectura aliată de securitate în regiunea Mării Negre, generalul Wolters a precizat că fiecare măsură defensivă luată de NATO reprezintă punerea în fapt a coeziunii statelor aliate pentru asigurarea securităţii întregului spaţiu aliat.

Suntem aici la invitaţia României pentru a creşte capacitatea comună de reacţie, precum şi pentru a păstra echilibrul de forţe în regiune. Atenţia sporită pe care NATO o afişează, în general, pentru Europa Centrală şi de Sud-Est demonstrează capacitatea de a reacţiona şi desfăşura operaţii multinaţionale pentru păstrarea climatului de pace în aceste zone. Militarii din detaşamentul american se vor instrui alături de camarazii şi gazdele lor, militarii din România. Dislocarea actuală este, în primul rând, o oportunitate de a ne îmbunătăţi deprinderile tactice şi de a creşte interoperabilitatea forţelor”, a susţinut generalul Tod D. Wolters.

ADVERTISING

Şeful SMAp şi SACEUR au evaluat, la finalul întâlnirii, suplimentarea efectivelor americane în România, dar şi în alte zone ale flancului estic ca fiind un semnal puternic al solidarităţii şi determinării NATO. În acelaşi timp, sosirea a aproximativ 1.000 de militari americani, care se alătură celor 900 deja prezenţi în ţara noastră, contribuie la creşterea sentimentului de siguranţă al cetăţenilor României, arată MApN.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇