Cioloş explică ce ar vrea să conţină pașaportul de vaccinare, pe lângă dovada imunizării

Cioloş explică ce ar vrea să conţină pașaportul de vaccinare, pe lângă dovada imunizării

Dacian Cioloș afirmă că pașaportul de vaccinare ar trebui să ateste vaccinarea, test PCR negativ sau anticorpi.

El a subliniat că toate aceste trei lucruri ar trebui să permită circulația fără restricții, nu numai dovada de vaccinare.

”Certificatul european de vaccinare ar trebui să ateste sau că ai fost vaccinat sau că ai un test PCR negativ sau că ai anticorpi, pentru că ai făcut boala, ai avut infecția, ai manifestat-o și ai dezvoltat anticorpi.

Și toate aceste trei lucruri ar trebui să-ți permită să certifici că poți să circuli fără alte restricții. Deci nu doar vaccinarea. Și un test PCR pe care l-ai făcut și poate ține loc de certificat și un certificat medical de test care să arate că ai anticorpi. Asta e solicitarea pe care Parlamentul a făcut-o”, a declarat Dacian Cioloș, joi, la RFI România.

ADVERTISING

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European a subliniat că a purtat dicuții cu Ursula von der Leyen, care i-a confirmat că în foarte scurt timp CE va veni cu o propunere legislativă privind certificatul de vaccinare.

”Acum trei zile am discutat cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, care mi-a confirmat că în foarte scurt timp, o săptămână-două, CE va veni cu o propunere legislativă, prin care să se creeze o platformă comună la nivel european, la care să se conecteze toate statele membre care vor produce aceste certificate pe baza testelor pe care le fac sau a vaccinărilor pe care le fac în țară.

ADVERTISING

Un astfel de certificat făcut la Ploiești să fie recunoscut și la Paris și în Copenhaga și în Madrid și peste tot în Europa, să poți să circuli cu el prin aeroporturi, pe la frontiere, pentru că va fi în baza de date la nivel european”, a subliniat Cioloș.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇