Cine este Maria Nițescu, medicul care a devenit şef la Matei Balș după plecarea lui Streinu Cercel în Parlament

Cine este Maria Nițescu, medicul care a devenit şef la Matei Balș după plecarea lui Streinu Cercel în Parlament

Maria Nițescu este managerul interimar al Institutului Matei Balș din Capitală, unde un incendiu izbucnit vineri dimineața a ucis 4 pacienți.

Urmărește LIVE ultimele informații despre tragedia de la Matei Balș

Nițescu a preluat șefia unității medicale, după ce Streinu-Cercel a obținut un mandat de senator PSD la alegerile de la finele anului trecut și a demisionat din funcția de manager. Asta se întâmpla în luna decembrie 2020. Unitatea medicală a fost condusă înainte de Streinu Cercel timp de 23 de ani.

ADVERTISING

Potrivit unor surse SpotMedia.ro, Streinu Cercel a angajat un avocat care să asiste la cercetarea de la fața locului.

Conform CV-ului oficial publicat pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, în 25 noiembrie 2019, din 2018 ea este conferențiar la UMF Carol Davila, iar din 2010 medic primar igienă, la Institutul pe care îl conduce în prezent.

Timp de un an, în perioada 20 aprilie 2009 – 20 aprilie 2010, Nițescu a fost director al Direcţiei de Control în Sănătate Publică, din cadrul Ministerului Sănătății.

ADVERTISING

Anterior, în perioada 2005 - 2009, medicul a fost director adjunct Sănătate Publică, în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Tot la DSP București, între 2000 și 2005, ea a fost șef birou avize – autorizații sanitare.

În plus, din 1995 până în 2000, a avut funcția de medic specialist igiena alimentației și nutriției, Compartimentul de Igiena alimentației, sect 3 și sect 2, la DSP București.

Este originară din Craiova, unde a și absolvit Facultatea de Medicină Generală.

ADVERTISING

Citește mai multe despre incendiul de la Matei Balș:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇