Chirurg din Târgu Jiu, reţinut pentru luare de mită: Spunea rugăciuni să nu fie prins de procurori și avea peste 1,5 milioane de lei

Chirurg din Târgu Jiu, reţinut pentru luare de mită: Spunea rugăciuni să nu fie prins de procurori și avea peste 1,5 milioane de lei


Un chirurg din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită. Procurorii au făcut o percheziţie în cabinetul său, unde au găsit 71.000 de lei şi diferite bunuri. Medicul se ruga zilnic să primească bani mulţi şi să fie ferit de procurori.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, a anunţat, joi, că un medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită.

ADVERTISING

”Până în prezent s-au probat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru martori denunţători care au afirmat că medicul condiţionează actul medical de primirea unor sume de bani”, a afirmat Cristina Ciobanu.

Potrivit acesteia, în perioada 6-16 iunie, medicul a primit bani şi bunuri de la nouă persoane.

”Urmează să fie evaluat materialul probatoriu administrat ulterior datei de 16 iunie, până astăzi, când s-a efectuat percheziţia domiciliară la cabinetul medical din spital”, a mai precizat sursa citată.

ADVERTISING

Potrivit Pandurul.ro, este vorba despre medicul Gheorghe Neaţă care, potrivit interceptărilor existente la dosar, se ruga în fiecare zi să primească bani mulţi şi să fie ferit de procurori.

”Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”, era una dintre rugăciuni, care a fost interceptată de procurori, prin intermediul aparaturii de ascultare amplasată în biroul medicului.

”Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”, era altă rugăciune.

ADVERTISING

”Ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!”, mai spunea chirurgul.

Într-un dulap din lemn din cabinetul medicului din spital s-au găsit 71.000 de lei – în lei şi valută – dar şi băuturi, parfumuri, ţigări şi cafea.

Procurorul citat a explicat că medicul nu cerea o anumită sumă de bani, dar se arăta nemulţumit dacă primea sume prea mici.

Potrivit declarației de avere, acesta are depozite bancare în valoare de peste 1,4 milioane de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇