Cazul Pantelimon: Iubitul uneia dintre doctorițele arestate a ieșit din comă și urmează să fie audiat. Bărbatul este medic la Spitalul Militar Central

Cazul Pantelimon: Iubitul uneia dintre doctorițele arestate a ieșit din comă și urmează să fie audiat. Bărbatul este medic la Spitalul Militar Central

Bărbatul găsit inconştient într-o toaletă din Braşov, care ar fi iubitul Mariei Miron, una dintre doctoriţele arestate în dosarul „Sfântul Pantelimon”, şi-a revenit și este conştient. Dar nu a putut fi audiat.

Anchetatorii, care au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, au spus inițial că „este posibil să fie medic”. Ulterior, s-a dovedit a fi medicul ATI Cristian Laurenţiu Pleşa, care lucrează în cadrul Spitalului Militar „Carol Davila” din Bucureşti, dar și la câteva clinici private. El şi-a administrat o perfuzie, arată date din anchetă.

ADVERTISING

„Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a primi îngrijirile medicale necesare, ulterior fiind transferat la Spitalul Militar din Braşov. În prezent, persoana este conştientă, însă nu a putut fi audiată de organele de Poliţie”, a declarat, sâmbătă, prim procurorul Anca Loredana Gheorghiu. 

Anchetatorii susțin că, în condiţiile în care alături de bărbat a fost găsit şi un ecuson de medic de Anestezie-Terapie Intensivă, nu exclud posibilitatea ca acesta să fie medic. 

ADVERTISING

„În urma verificărilor preliminare efectuate, face precizarea că este posibil ca bărbatul în vârstă de 53 de ani să aibă calitatea de medic ATI, având în vedere că asupra sa a fost găsit un ecuson în acest sens”, a precizat procurorul. 

Cercetările în acest caz continuă, iar bărbatul va fi audiat când starea de sănătate îi va permite.

Cine este bărbatul găsit inconștient într-o toaletă publică

Bărbatul care a fost găsit inconştient în toaleta publică din Piaţa Sfântul Ioan din Braşov este medicul ATI Cristian Laurenţiu Pleşa, care lucrează în cadrul Spitalului Militar „Carol Davila” din Bucureşti, dar și la câteva clinici private.

ADVERTISING

Surse locale susţin că acesta ar fi iubitul Mariei Miron, una dintre doctoriţele inculpate în dosarul care vizează moartea unui pacient în secţia de terapie intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Oficiali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au declarat că, în urma incidentului de vineri de la Braşov, la nivelul Spitalului Militar din Bucureşti au fost făcute verificări şi nu se constată doze lipsă din substanţa pe care medicul Pleşa a folosit-o în perfuzia pe care şi-ar fi administrat-o singur în toaleta din Braşov. 

„Spitalul Militar a făcut verificări pe stocuri şi pe manipularea acestui tip de medicament şi evidenţele care sunt specifice doctorului în cauză. Nu au rezultat probleme din evidenţe”, au declarat pentru News.ro surse oficiale din MApN.

Spitalul nu a fost solicitat, deocamdată, de Parchet pentru a face o verificare în acest sens, au precizat sursele citate.

Medicul Cristian Laurenţiu Pleşa lucrează şi la clinici private, nu doar la Spitalul Militar Central. El are gradul de colonel şi este medic primar ATI. 

Numele lui apare în stenograme, Pleşa fiind, conform unor surse judiciare, una dintre persoanele care discuta cu doctoriţa cum să explice scăderea dozelor de noradrenalină în cazul unor pacienţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇