Continuă să apară noi detalii în scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon. Anchetatorii au găsit acasă la una dintre doctorițele arestate o listă unde avea notate toate numele celor decedaţi la spital.
Doctorița poreclită la nivelul secţiei „Doamna cu coasa” a recunoscut că a întocmit o listă cu persoanele decedate, însă spune că nu avea niciun motiv infracțional, potrivit TVR Info.
Ea a declarat că doar ținea evidența celor care au decedat în momentul în care ea era în gardă.
Cele două doctoriţe au contestat decizia de arestare preventivă, iar în această săptămână se va da o decizie definitivă.
Între timp, Parchetul Capitalei continuă perchezițiile informatice ale calculatoarelor și telefoanelor ridicate de la cele două doctorițe în cadrul prechezițiilor.
Ulterior, se vor relua audierile, fiind foarte posibil ca și alți medici să ajungă în fața anchetatorilor.
- Date șocante din dosarul Pantelimon: „Doamna cu coasa” - doctorița de 33 de ani, care decidea cine moare. Asistenții au falsificat fișele, dar injectomatele nu mint
- Mărturia fiicei unui pacient mort de la Spitalul Pantelimon: Era legat, îi curgea sângele din mâini, țipa să-l luăm acasă. Precizările procurorului de caz
- Șefa Colegiului Medicilor București explică de ce ancheta lor nu a găsit nimic în neregulă la Spitalul Sf. Pantelimon
Cei doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare după decesul unui bărbat de 54 de ani, căruia i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină, procedură despre care președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă susţine că este corectă şi în niciun caz nu poate fi vorba despre omor cu premeditare.
Ancheta care vizează morţile suspecte ale pacienţilor din Secţia ATI este una foarte dificilă, spun anchetatorii, pentru că injectomatele, aparate prin intermediul cărora se administra pacienţilor noardrenalina care îi ţinea în viaţă, sunt folosite de aşa manieră încât nu se poate realiza o trasabilitate clară cu privire la utilizarea lor.
Aşa se explică de ce, deşi se vorbeşte despre 17 decese în decurs de patru zile, deocamdată acuzaţiile aduse cadrelor medicale inculpate se referă la decesul unui singur pacient.