Dosarul Pantelimon: În casa uneia dintre doctorițe a fost găsită o listă cu numele pacienților decedați

Dosarul Pantelimon: În casa uneia dintre doctorițe a fost găsită o listă cu numele pacienților decedați

Continuă să apară noi detalii în scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon. Anchetatorii au găsit acasă la una dintre doctorițele arestate o listă unde avea notate toate numele celor decedaţi la spital.

Doctorița poreclită la nivelul secţiei „Doamna cu coasa” a recunoscut că a întocmit o listă cu persoanele decedate, însă spune că nu avea niciun motiv infracțional, potrivit TVR Info.

Ea a declarat că doar ținea evidența celor care au decedat în momentul în care ea era în gardă.

Cele două doctoriţe au contestat decizia de arestare preventivă, iar în această săptămână se va da o decizie definitivă.

ADVERTISING

Între timp, Parchetul Capitalei continuă perchezițiile informatice ale calculatoarelor și telefoanelor ridicate de la cele două doctorițe în cadrul prechezițiilor.

Ulterior, se vor relua audierile, fiind foarte posibil ca și alți medici să ajungă în fața anchetatorilor.

ADVERTISING

Cei doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare după decesul unui bărbat de 54 de ani, căruia i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină, procedură despre care președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă susţine că este corectă şi în niciun caz nu poate fi vorba despre omor cu premeditare.

Ancheta care vizează morţile suspecte ale pacienţilor din Secţia ATI este una foarte dificilă, spun anchetatorii, pentru că injectomatele, aparate prin intermediul cărora se administra pacienţilor noardrenalina care îi ţinea în viaţă, sunt folosite de aşa manieră încât nu se poate realiza o trasabilitate clară cu privire la utilizarea lor.

ADVERTISING

Aşa se explică de ce, deşi se vorbeşte despre 17 decese în decurs de patru zile, deocamdată acuzaţiile aduse cadrelor medicale inculpate se referă la decesul unui singur pacient.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇