Câteva sute de oameni protestează în Piața Universității: Nu vor restricții pentru nevaccinați

Câteva sute de oameni protestează în Piața Universității: Nu vor restricții pentru nevaccinați

Cu toate că nu a fost luată nicio decizie privind eventuale restricții pentru persoanele nevaccinate, instituite și în alte state europene, câteva sute de bucureșteni protestează, sâmbătă seara, în Piața Universității.

Protestarii au pancarte inscripţionate cu mesaje precum „Stop vaccinării forţate”, „Nu vrem domiciliu forţat”, „HoReCa liberă”. Aceştia strigă lozinci precum „Ieşiţi din case!”, „Jos Guvernul!”, „Libertate!”.

Printre manifestanţi se numără liderul deputaţilor AUR George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă, ceea ce indică o organizare politică a manifestației.

ADVERTISING

Vicepremierul Dan Barna a vorbit despre mai multe măsuri pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, o variantă analizată fiind cea ca doar persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar cei nevaccinaţi - în timpul săptămânii.

De asemenea, autorităţile discută şi introducerea unei tombole în mediul rural, cu premii în utilaje agricole, pentru încurajarea vaccinării.

Premierul Florin Cîţu a explicat, sâmbătă, că sunt discuţii, dar că beneficiul principal pentru cei vaccinați este chiar viața.

ADVERTISING

„Sunt discuţii. Eu nu pot să îmi dau cu părerea despre ce s-a discutat. Mi se pare puţin anormal să scoatem discuţiile din coaliţie, pentru că sunt multe discuţii acolo, să scoatem doar ce ne convine. Eu zic să aşteptăm să se ia o decizie”, a explicat prim-ministrul. 

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇