Florin Cîțu: Viața e cel mai important beneficiu pentru vaccinați

Florin Cîțu: Viața e cel mai important beneficiu pentru vaccinați

Dincolo de accesul în week-end la mall și de acordarea unor tichete de masă, care sunt printre măsurile discutate pentru a încuraja vaccinarea, beneficiul cel mai important este viața, spune prim-ministrul Florin Cîțu.

“Cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viaţa. Pentru asta ne vaccinăm, să rămânem în viaţă, ne vaccinăm pentru noi, pentru familiile noastre, pentru cei din jurul nostru. Ăsta este beneficiul, o facem pentru noi, nu o facem pentru altcineva, o facem pentru familiile noastre ca toţi să fim sănătoşi”, a declarat Florin Cîţu.

Prim-ministrul a precizat că în ultima perioadă s-au vaccinat mai puţini oameni, deoarece în România lucrurile au arătat bine din punct de vedere al pandemiei.

„Este posibil şi pentru că în România lucrurile au arătat bine din punct de vedere al pandemiei. Dar în continuare îi încurajez pe români să meargă să se vaccineze, este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, de a elimina cu totul această pandemie”, a explicat Cîţu.

Întrebat despre afirmaţia lui Dan Barna privind interzicerea accesului pentru cei nevaccinaţi în mall-uri în week-end, premierul a răspuns:

„Sunt discuţii. Eu nu pot să îmi dau cu părerea despre ce s-a discutat. Mi se pare puţin anormal să scoatem discuţiile din coaliţie, pentru că sunt multe discuţii acolo, să scoatem doar ce ne convine. Eu zic să aşteptăm să se ia o decizie”.

Acesta a mai fost întrebat dacă statul îşi poate permite să ofere tichete de masă, premii pentru cei care se vaccinează.

„Vedem dacă vom putea include toate acestea. Fiecare soluţie va fi filtrată prin acest filtru, al bugetului de stat. Vom vedea care sunt beneficiile, costurile”, a completat Florin Cîţu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇