Top 5 orașe din România mai puțin promovate, dar demne de vizitat - recomandările unui istoric (Galerie foto)

Top 5 orașe din România mai puțin promovate, dar demne de vizitat - recomandările unui istoric (Galerie foto)

Sunt mai puțin promovate ca destinații turistice decât alte orașe din România, dar nu duc lipsă de bogății arhitecturale și culturale. Nu găzduiesc neapărat mari festivaluri de muzică sau concerte, dar activitățile sunt numeroase. Aproape că sunt uitate de turiști sau umbrite de publicitatea urbelor vecine, însă merită măcar să-ți faci un city break acolo.

Istoricul Anita Sterea, colaborator al Fundației Calea Victoriei, a realizat pentru SpotMedia.ro un top 5 al orașelor din România mai puțin promovate ca destinații turistice, dar care merită vizitate.

ADVERTISING

Brăila: „Un oraș cu atât de multă istorie, care a fost lăsat în umbră zeci de ani. Însă are o viață culturală activă, un teatru superb, o moștenire grecească de excepție și clădiri de la sfârșitul secolului al XIX-lea”.

Mediaș: „Un oraș transilvănean prea puțin promovat, fiind mereu în umbra Sibiului sau Sighișoarei, însă care se dezvoltă frumos și a cărui comunitate este din ce în ce mai pregătită de oaspeți”.

Câmpulung Muscel: „Un oraș istoric, cu clădiri emblematice în stil neoromânesc, care sper să ajungă o destinație turistică cât de curând. Avem aici istorie de peste 500 de ani - să nu uităm că acum câteva zile am sărbătorit jumătate de mileniu de la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung”.

Râmnicu Vâlcea: „Deși e doar un oraș de tranzit, acesta are niște muzee superbe, un patrimoniu neoromânesc frumos și sperăm că din toamna asta inclusiv un festival de artă stradală care să dea plusvaloare în promovare”.

Iași: „Un oraș minunat, care merită descoperit sau redescoperit. Cu o viață culturală activă, cu istorie îndelungată și un patrimoniu conservat frumos. O să vă surprindă plăcut”.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇