Brazilia a trecut de 50.000 de morți provocate de COVID-19

Brazilia a trecut pragul de 50.000 decese şi 1,1 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Conform worldometers, Brazilia are acum 51,407 de morți și 1,111,348 cazuri confirmate de coronavirus.

Datele anunțate duminică de ministerul sănătăţii indicau 50.617 de decese.

Brazilia, unde prima îmbolnăvire a fost raportată pe 26 februarie, ocupă al doilea loc la nivel mondial, după SUA, în privinţa numărului total al victimelor provocate de pandemie.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, numit uneori "Trump tropical", este foarte criticat pentru modul în care a ales să gestioneze criza. În prezent, guvernul brazilian nu are un ministru permanent al sănătăţii după două demisii începând din luna aprilie. Au existat mai multe confruntări între deţinătorii acestui portofoliu ministerial şi preşedintele ţării.

ADVERTISING

Duminică, Bolsonaro a declarat că armata serveşte voinţa poporului şi că misiunea sa este aceea de a apăra democraţia. Declaraţiile au pus paie pe foc în discuţia aprinsă referitoare la rolul forţelor armate pe fondul fricilor generate de fragilitatea politică a societăţii braziliene actuale.

Comentariile sale au fost făcute într-o zi în care susţinătorii şi detractorii săi s-au adunat în oraşe din toată ţara pentru a manifesta. Un semn al polarizării puternice a societăţii din cea mai mare ţară din America Latină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și Brazilia a depășit un milion de cazuri de coronavirus și are 1.206 morţi în 24 de ore


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇