Brazilia a depășit un milion de cazuri de coronavirus și are 1.206 morţi în 24 de ore

Brazilia a depășit un milion de cazuri de coronavirus și are 1.206 morţi în 24 de ore

Brazilia a depăşit vineri pragul de un milion de cazuri de contaminări confirmate cu noul coronavirus, atins anterior numai de Statele Unite, după un record de infecţii noi în 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Cea mai mare ţară din America Latină numără în total 1.032.913 cazuri de contaminare după o creştere foarte importantă de 54.771 de noi cazuri de infecţie într-o zi, citat de AFP.

De asemenea, deplânge 48.954 de decese, după 1.206 morţi suplimentare în 24 de ore.

Până vineri, creşterea cea mai puternică a numărului de cazuri în 24 de ore fusese înregistrată la 16 iunie, cu puţin peste 34.000.

ADVERTISING

Ministerul a explicat această progresie puternică "parţial printr-o instabilitate a modului de extragere a datelor în state ca Bahia, Rio de Janeiro şi Sao Paolo". Date referitoare la mai multe zile ar fi fost astfel raportate ca fiind într-o singură zi.

Oamenii de ştiinţă consideră că statisticile oficiale sunt mult subestimate din cauza lipsei testelor în această ţară cu 212 milioane de locuitori.

Noile date fac din Brazilia a doua ţară din lume ca număr de cazuri şi decese provocate de COVID-19, după Statele Unite.

Curba generală a răspândirii coronavirusului pare, totuşi, să se stabilizeze în prezent, după o progresie foarte semnificativă în ultimele săptămâni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

OMS cere vigilență extremă: Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă

Coronavirus: Cehia a înregistrat cel mai mare număr de infectari din ultimele două luni

China se confruntă cu un nou focar de COVID-19, dar spune că virusul provine din Europa și e diferit de cel care circulă în prezent


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇