Bonuri de masă şi tombole pentru vaccinați, aşa vrea să încurajeze imunizarea ministrul Sănătăţii

Bonuri de masă şi tombole pentru vaccinați, aşa vrea să încurajeze imunizarea ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, medicul Ioana Mihăilă, a anunțat că a înaintat Guvernului o serie de propuneri care să accelereze procesul de vaccinare antiCovid în România.

Pe lângă vaccinarea oamenilor în ambulatorii sau acasă, de către medicul de familie, ministrul are în vedere acordarea de bonuri de masă pentru cei care aleg să se vaccineze şi tombolele pentru cei vaccinaţi. 

“Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. În acest moment, pe lângă acţiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătăţii legate de oferirea posibilităţii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o ordonanţă de urgenţă care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, şi la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte.

Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru”, a declarat ministrul Sănătăţii, într-un interviu acordat News.ro.

Loterie?

Mihăilă a precizat că recompensele ar putea fi extinse, dacă au succes. În ce privește loteria, aceasta se află încă la stadiul de discuții.

„Cam acestea sunt măsurile pe care le avem agreate în acest moment, urmând să vedem dacă considerăm oportun, fie ca ele să fie extinse, dacă sunt de succes, fie să fie înlocuite cu alte măsuri dacă se consideră necesare.

În momentul acesta, loteria este încă la stadiul de discuţii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a explicat ea.

Vezi și Ministrul Sănătății anunță cabinete de vaccinare antiCovid pentru copii, în școli

Iată cum a funcționat tombola vaccinaților în SUA:

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇